Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συμφωνία για τον Nord Stream 2 μεταξύ ΗΠΑ - Γερμανίας

ΕΕ: Να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συμφωνία για τον Nord Stream 2 μεταξύ ΗΠΑ - Γερμανίας

Η Κομισιόν επιθυμεί η συμφωνία για τον αγωγών να είναι συμβατή με την αρχή της Ενιαίας Αγοράς για ασφαλή ενεργειακό ανεφοδιασμό

Σχετικά Άρθρα

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 πρόκειται να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μεταδίδει το Reuters την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.
«Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μόνο εθνικό ζήτημα, απαιτεί συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κρατών μελών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να συζητήσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας ΗΠΑ-Γερμανίας με τα κράτη μέλη.
Αυτό θα γίνει για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα μέτρα θα συντονίζονται καλά στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες παράτασης της συμφωνίας μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας με τη Ρωσία, η οποία λήγει το 2024», πρόσθεσε.

Εσωτερική Αγορά

Αναφερθείς στις επικρίσεις για τη συμφωνία, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι «σύμφωνα με τη δήλωση, η Γερμανία θέλει να τηρήσει τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του λεγόμενου τρίτου πακέτου εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.
Σε αυτό περιλαμβάνεται και η εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το χαιρετίζει αυτό», τόνισε.

Υποστήριξη Ουκρανίας

Το Βερολίνο και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν για τον αγωγό Γερμανίας-Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα (21/6)  και δημοσίευσαν κοινή δεσμευτική δήλωση υποστήριξης της Ουκρανίας.
Ο σχεδόν ολοκληρωμένος αγωγός της Βαλτικής Θάλασσας θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία παρακάμπτοντας την Ουκρανία, η οποία εξαρτάται από τα έσοδα της μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω της χώρας.
Οι ΗΠΑ επέκριναν τον Nord Stream 2 επί χρόνια και εξακολουθούν να αντιτίθενται στο έργο, αλλά τώρα παραιτούνται από περαιτέρω κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης