Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Pegasus: Ο Macron άλλαξε κινητό και αριθμό

Υπόθεση Pegasus: Ο Macron άλλαξε κινητό και αριθμό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ειδικά εκείνα που αφορούν τον Macron, θα αναπροσαρμοστούν υπό το φως των αποκαλύψεων

Κινητό, αλλά και αριθμό άλλαξε ο Macron, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Pegasus.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το Μαρόκο ενδέχεται να είχε στήσει… αυτί στο προηγούμενο κινητό του Γάλλου Προέδρου, χρησιμοποιώντας το ισραηλινό κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus, το οποίο μπορεί να «σπάσει» ακόμα και την ισχυρή ασφάλεια κινητών τηλεφώνων.
Το κινητό του Γάλλου Προέδρου βρισκόταν σε μια λίστα με 50.000 πιθανούς «στόχους» του προγράμματος spyware που αναπτύχθηκε για κρατική κατασκοπεία σε τρομοκράτες και εγκληματίες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα διεθνών ΜΜΕ, φέρεται να το χρησιμοποίησαν ορισμένες κυβερνήσεις για να παρακολουθήσουν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους, ακόμα και ξένους πολιτικούς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ειδικά εκείνα που αφορούν τον Macron, θα αναπροσαρμοστούν υπό το φως των αποκαλύψεων.
Από την πλευρά της, η ισραηλινή εταιρεία που δημιούργησε το spyware, «NSO Group», ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για σκοπούς κατασκοπείας επικίνδυνων εγκληματιών και τρομοκρατών.
Την ίδια ώρα, ο Macron έχει δώσει εντολή για έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο κατασκοπείας που έχει συνταράξει την παγκόσμια σκηνή, με το Μαρόκο να αρνείται πάντως κάθε εμπλοκή.
Εκτός του Μacron, μεταξύ των στόχων φέρεται να ήταν και ο Ιρακινός Πρόεδρος Salih, αλλά και αυτός της Νότιας Αφρικής,  όπως και οι πρωθυπουργοί Αιγύπτου, Μαρόκου και Πακιστάν.
Σύμφωνα με την κοινή έρευνα που διεξήγαγε το Forbidden Stories και η Διεθνής Αμνηστία, το Pegasus έβαλε στο «στόχαστρό» του περισσότερους από 50.000 αριθμούς τηλεφώνων σε 50 χώρες από το 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης