Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Συναγερμός σε Ινδία, Βραζιλία, Μεξικό από την αύξηση των κρουσμάτων

Covid: Συναγερμός σε Ινδία, Βραζιλία, Μεξικό από την αύξηση των κρουσμάτων
Τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον περασμένο Ιανουάριο καταγράφει εδώ και δύο 24ωρα το Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει σε Ινδία, Βραζιλία και Μεξικό καθώς τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται μια εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε αυτές τις πολυπληθείς χώρες, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί σφόδρα από την επέλαση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Στην Ινδία, όπου τις τελευταίες εβδομάδες καταγραφόταν μια συνεχής αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, άρχισαν και πάλι να αυξάνονται τα κρούσματα.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 483 ασθενείς και ότι διαγνώστηκαν 35.342 κρούσματα.
Συνολικά η Ινδία μετρά 419.470 νεκρούς επί συνόλου 31,26 εκατ. μολύνσεων, αν και μελέτη αναφέρει πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι και δεκαπλάσιος, να ξεπερνά δηλαδή τα 4 εκατομμύρια.

Αύξηση και στη Βραζιλία

Αλλά και στη Βραζιλία αναφέρεται αύξηση κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα φαινόταν πως ο ιός βρισκόταν υπό έλεγχο.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.412 ασθενείς και ότι επιβεβαιώθηκαν 49.757 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί επισήμως 547.016 νεκροί επί συνόλου 19.523.711 μολύνσεων, αριθμοί που σημαίνουν πως η Βραζιλία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς και τρίτη σε μολύνσεις.

Σε υψηλό 5 μηνών και το Μεξικό

Αυξητικές τάσεις όμως αναφέρονται και στο Μεξικό, το οποίο εδώ και δύο 24ωρο κάνει λόγο για τα περισσότερα κρούσματα από τον περασμένο Ιανουάριο.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 419 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 16.244 κρούσματα.
Το Μεξικό μετρά 237.626 νεκρούς επί συνόλου 2.709.739 μολύνσεων, αν και είναι πολύ πιθανό οι θάνατοι λόγω της covid να είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης