Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σκάνδαλο για την Deutsche Bank - Κάλυψε «πυραμίδα Ponzi» στις Νήσους Cayman, μηνύσεις στις ΗΠΑ

tags :
Νέο σκάνδαλο για την Deutsche Bank - Κάλυψε «πυραμίδα Ponzi» στις Νήσους Cayman, μηνύσεις στις ΗΠΑ
Οι εκκαθαριστές σε δύο πτωχεύσεις επενδυτικών κεφαλαίων των Νήσων Cayman ισχυρίζονται ότι «επέτρεψε την κλοπή σε μαζική κλίμακα»
Για ένα νέο σκάνδαλο κατηγορείται η Deutsche Bank, καθώς είναι ύποπτη για συγκάλυψη μιας «πυραμίδας» Ponzi που περιλάμβανε επενδύσεις στη Φλόριντα.
Οι εκκαθαριστές σε δύο πτωχεύσεις επενδυτικών κεφαλαίων των Νήσων Cayman μήνυσαν την τράπεζα στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα, ισχυριζόμενοι ότι «επέτρεψε την κλοπή σε μαζική κλίμακα» που οδήγησε σε απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Deutsche Bank φέρεται να διατήρησε λογαριασμούς για οντότητες που εμπλέκονταν στο σύστημα παρά τις επανειλημμένες κόκκινες σημαίες και τις κυρώσεις της SEC εναντίον τους, και απέτυχε να επιβάλει τους δικούς της κανόνες για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Διαρκώς στο επίκεντρο σκανδάλων

Η Deutsche Bank παλεύει εδώ και χρόνια με αξιώσεις χαλαρών εσωτερικών ελέγχων και έχει πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια πρόστιμα για την επίλυση ποινικών και αστικών υποθέσεων.
Πρόσφατα, κατηγορήθηκε για λανθασμένη πώληση παραγώγων συναλλάγματος στην Ισπανία, ενώ και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει επιβάλει πρόστιμα στη γερμανική τράπεζα για συνεχιζόμενες αποτυχίες συμμόρφωσης.
Μάλιστα, ακόμη και η γερμανική αρχή Bafin επέκτεινε την εντολή της παρακολούθησης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην τράπεζα.
Ο Christian Sewing, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος το 2018, προσπαθεί να κατανοήσει τα θέματα συμμόρφωσης της τράπεζας και βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενός τετραετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης.
Ωστόσο, έχει αναγνωρίσει τις διορθώσεις που πρέπει να γίνους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης