Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τετραήμερο ανοδικό σερί στη Wall Street - Ο Dow +0,68%, διέσπασε τις 35.000 μονάδες - S&P 500 +1%

Τετραήμερο ανοδικό σερί στη Wall Street - Ο Dow +0,68%, διέσπασε τις 35.000 μονάδες - S&P 500 +1%
Τέταρτη ημέρα κερδών κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Τέταρτη ημέρα κερδών κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street, με την αμερικανική κεφαλαιαγορά να ολοκληρώνει την εβδομάδα σε θετικό έδαφος, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις ανησυχίες που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο Dow Jones για πρώτη φορά έκλεισε πάνω από το ορόσημο των 35.000 μονάδων, με την ανάκαμψη στη Wall Street να χρωστά πολλά σε ένα καταιγισμό ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% στις 35.062 μονάδες. 
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,02% στις 4.411 μονάδες. 
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύθηκε στις 14.836 μονάδες με άνοδο 1,04%. 
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 17 μονάδες. 
H απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενίσχυθηκε στο 1,285%, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υποχώρησε στο 1,13% (χαμηλό 5 μηνών). 
Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο στηρίζουν τους δείκτες. 
Οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για την απασχόληση και έδειξαν αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνεχίζουν να συγκεντρώνουν την προτίμηση της αγοράς, ενώ ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Κατά τ' άλλα, σε χαμηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιούλιο.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε στις ΗΠΑ, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της μεταποίησης δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την κάμψη στον κλάδο των υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 59,7 μονάδες τον Ιούλιο από 63,7 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 63,1 μονάδες από 62,1 τον Ιούνιο. 

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές


Άνοδο καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ευρωζώνη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 ετών.
Την ίδια ώρα, το Brexit επιστρέφει στο προσκήνιο, καθώς οι Βρυξέλλες απέρριψαν το αίτημα της κυβέρνησης Johnson για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία.
Στο επίκεντρο παραμένει πάντα η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 1,0% στις 15.669 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,86% στις 7.028 μονάδες.
Στις 6.516 μονάδες διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 1,35%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε 1,25% στις 25.118 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 1,13% στις 8.719 μονάδες.

Ευρωζώνη: Υψηλά 21 ετών για την επιχειρηματικότητα - Στις 60,6 μονάδες ο σύνθετος PMI

Mε τον ταχύτερο μηνιαίο ρυθμό των τελευταίων 21 ετών ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, καθώς η χαλάρωση περισσότερων μέτρων του lockdown έδωσε ώθηση στον τομέα υπηρεσιών, αν και οι φόβοι για νέο κύμα κρουσμάτων, έπληξαν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, σύμφωνα με την IHS Markit.
Με τους ρυθμούς εμβολιασμού να επιταχύνονται και το βάρος στις υγειονομικές υπηρεσίες να μειώνεται, οι κυβερνήσεις ήραν κάποιους από τους περιορισμούς που επέβαλαν σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού, απελευθερώνοντας τη ζήτηση που είχε συσσωρευτεί.
Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit, που θεωρείται καλός δείκτης της κατάστασης της οικονομίας, σκαρφάλωσε στις 60,6 μονάδες τον Ιούλιο από τις 59,5, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2000. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης