Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το γέλιο… στοιχίζει στον διάδοχο της Merkel – Το 57% των Γερμανών τον επικρίνει για τη γκάφα

Το γέλιο… στοιχίζει στον διάδοχο της Merkel – Το 57% των Γερμανών τον επικρίνει για τη γκάφα
Κόστος έχει για τον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό το περιστατικό με το γέλιο ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank Walter Steinmeier εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα της θεομηνίας
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον ένας στους δύο Γερμανούς βλέπει επικριτικά τη στάση του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Armin Laschet κατά τις πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες μάλιστα έπληξαν ιδιαίτερα το κρατίδιό του.
Επιβαρυντική φαίνεται ότι ήταν και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό με τον ίδιο να γελάει, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank Walter Steinmeier εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα της θεομηνίας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild am Sonntag, το 57% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς του Laschet ενώ μόλις το 23% τις βλέπει θετικά.

Αρνητικές κρίσεις και για την Πράσινη Baerbock

Στο ίδιο πνεύμα, αρνητικές είναι οι κρίσεις του 46% για την υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock, για τη στάση της οποίας εκφράζεται θετικά μόνο το 22%. Καλύτερες είναι οι απόψεις για τον υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Olaf Scholz, με 39% θετικές κρίσεις και 29% αρνητικές.
Ακόμη πιο θετικό είναι το ισοζύγιο των απόψεων για την Καγκελάριο Angela Merkel, με 60% θετικές γνώμες και 25% αρνητικές.
Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και υπήρχε η δυνατότητα για απευθείας επιλογή Καγκελάριου, ο Laschet θα εξασφάλιζε 15%, με απώλεια 5 μονάδων από την προηγούμενη εβδομάδα, η Baerbock, θα παρέμενε στο 14% και ο Scholz αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 3 μονάδες, θα έφτανε το 21%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης