Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχουν κάνει 40.000.000 πολίτες στη Γαλλία - Macron: Θα νικήσουμε όλοι μαζί

Τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχουν κάνει 40.000.000 πολίτες στη Γαλλία - Macron: Θα νικήσουμε όλοι μαζί
Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την υιοθέτηση από τη γαλλική βουλή του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένα επαγγέλματα

Τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν λάβει 40.000.000 πολίτες στη Γαλλία, όπως έγραψε σήμερα στο Twitter ο γάλλος πρόεδρος Macron.
Ο αριθμός αυτός αναλογεί σε σχεδόν το 60% του πληθυσμού, ενώ τέσσερα εκατομμύρια από αυτούς τους εμβολιασμούς πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Όλοι μαζί θα νικήσουμε τον ιό. Θα συνεχίσουμε», έγραψε στο Twitter ο Macron στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλική Πολυνησία.

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την υιοθέτηση από τη γαλλική βουλή του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένα επαγγέλματα και εξαρτά την πρόσβαση σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής, καθώς και τα ταξίδια, από ένα νέο «υγειονομικό πάσο» – ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή διεξαγωγής διαγνωστικού τεστ.
Ο Macron είχε ανακοινώσει στις 12 Ιουλίου την εφαρμογή του υγειονομικού πάσου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα τις πανδημίας, το οποίο πυροδοτήθηκε κυρίως από την εξάπλωση του πολύ μεταδοτικού στελέχους Delta.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης