Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έκρηξη σε κτίριο της Bayer στο Λεβερκούζεν - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και 5 αγνοούμενοι

Γερμανία: Έκρηξη σε κτίριο της Bayer στο Λεβερκούζεν - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και 5 αγνοούμενοι
Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία αντιμετώπισης περιβαλλοντικών μολύνσεων

(upd 2) Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία έπειτα από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και 16 τραυματίες -εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά- και τέσσερις αγνοούμενους.
Ειδικότερα, η έκρηξη σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρείας Currenta (θυγατρική της Bayer), σε βιομηχανικό πάρκο της περιοχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», αλλά διευκρινίζεται ότι «η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη».
Πυκνός μαύρος καπνός έχει κατακλύσει την περιοχή και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα για «ακραίο κίνδυνο», μέσω της εφαρμογής «ΝΙΝΑ», να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.
Η φωτιά, μεταδίδει η BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.
Στις πρώτες εικόνες που βλέπουν το «φως» φαίνεται πυκνός μαύρος καπνός να βγαίνει από το σημείο.
Στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες και συνεργεία αντιμετώπισης περιβαλλοντικών μολύνσεων.

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν καλέσει τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος για εισπνοή επικίνδυνων αερίων. Όσοι ήταν έξω, κλήθηκαν να μπουν και πάλι στα σπίτια τους.

 

«Η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη», διευκρινίζει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
Η φωτιά, σύμφωνα με την BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Η κυκλοφορία σε μεγάλους οδικούς άξονες έχει διακοπεί, ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει λωρίδες για τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης