Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εξετάζονται πιο αυστηρές οδηγίες για την είσοδο στη χώρα ανεξαρτήτως προέλευσης

Γερμανία: Εξετάζονται πιο αυστηρές οδηγίες για την είσοδο στη χώρα ανεξαρτήτως προέλευσης
Προς ώρας, αρνητικό διαγνωστικό τεστ είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης υποχρεούνται να επιδείξουν όσοι μπαίνουν στη Γερμανία αεροπορικώς από τις λεγόμενες περιοχές «υψηλού κίνδυνο»
Σχετικά Άρθρα

Αρνητικό διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό θα πρέπει να προσκομίζουν όλοι όσοι εισέρχονται στη Γερμανία από το εξωτερικό, από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, σύμφωνα με σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και αποκαλύπτουν σήμερα τα έντυπα του ομίλου Funke, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.

Το νέο σχέδιο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρέωση του τεστ θα αφορά και όσους φθάνουν με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς.
Αυτή τη στιγμή, αρνητικό τεστ υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης και μπαίνουν στη Γερμανία αεροπορικώς, προερχόμενοι από τις λεγόμενες περιοχές «υψηλού κινδύνου».
Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο εάν ο νέος κανονισμός θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Διαφωνίες για «δυσανάλογα» μέτρα και «αμελή προσέγγιση»

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον Όμιλο Funke, η υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht έχει εκφράσει την αντίθεσή της στα σχέδια του υπουργού Υγείας Jens Spahn, θεωρώντας «δυσανάλογα» τα μέτρα.
Την προοπτική διεύρυνσης της υποχρέωσης διενέργειας τεστ πριν από την είσοδο στη χώρα καλωσόρισε ο ιολόγος Martin Strummer.
«Βλέπουμε ήδη ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα", δήλωσε στο ZDF.
Ο ίδιος επισήμανε ότι οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες πιθανότατα θα εξαιρεθούν από τους νέους κανόνες, αλλά χαρακτήρισε μια τέτοια προσέγγιση «αμελή», διότι, όπως είπε, και αυτοί ενδέχεται να μολυνθούν από την παραλλαγή Delta.

Τέταρτο κύμα

Ο ίδιος εμφανίστηκε ακόμη επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη Γερμανία.
Αν και η διασύνδεση των κρουσμάτων με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία θα εξασθενήσει, όπως εξήγησε, υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία που δεν γνωρίζουμε, σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της Covid-19.
Από σήμερα πάντως η Ισπανία και η Ολλανδία κατατάσσονται από την Γερμανία στις περιοχές «υψηλού κινδύνου», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο ταξιδιωτικός Όμιλος TUI ανακοίνωσε ωστόσο ότι οι περισσότεροι από τους Γερμανούς που παραθερίζουν στην Ισπανία δεν δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης