Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer και Moderna αρχίζουν δοκιμές για το εμβόλιο σε παιδιά 5 - 11 ετών

Pfizer και Moderna αρχίζουν δοκιμές για το εμβόλιο σε παιδιά 5 - 11 ετών
Η αμερικανική αρχή ζήτησε τη συμμετοχή στις δοκιμές 3.000 παιδιών της ομάδας 5-11 ετών, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται πρώτα
Σχετικά Άρθρα
Κλινικές δοκιμές των εμβολίων τους κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα πραγματοποιήσουν οι Pfizer και Moderna, μετά από παρακίνηση των αμερικανικών ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών.
Σύμφωνα με τους New York Times, το μέτρο είναι προληπτικό και ο στόχος είναι να ανιχνευθούν τυχόν σπάνιες παρενέργειες, μεταξύ αυτών φλεγμονές της καρδιάς οι οποίες εμφανίστηκαν σε εμβολιασμένα άτομα κάτω των 30 ετών.
Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επισήμανε στις Pfizer-BioNTech και Moderna ότι το μέγεθος και το εύρος των παιδιατρικών μελετών, όπως είχαν αρχικά προβλεφθεί, ήταν ανεπαρκή για να εντοπίσουν σπάνιες παρενέργειες.
Αυτές περιλαμβάνουν τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση για τις κλινικές δοκιμές.
Η αμερικανική αρχή ζήτησε τη συμμετοχή στις δοκιμές 3.000 παιδιών της ομάδας 5-11 ετών, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται πρώτα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας. Μάλιστα, πηγή ανέφερε στους NYT ότι πρόκειται για διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων από ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης