Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Επιθεώρηση PNAS: Ένας στους 4 Αμερικανούς έχει νοσήσει από Covid-19 – «Κρυφό» το 60% των κρουσμάτων

ΗΠΑ - Επιθεώρηση  PNAS: Ένας στους 4 Αμερικανούς έχει νοσήσει από Covid-19 – «Κρυφό» το 60% των κρουσμάτων

Οι ΗΠΑ απέτυχαν να καταγράψουν το 60% των περιστατικών Covid-19 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με μελέτη της ιατρικής επιθεώρησης PNAS

Σχετικά Άρθρα

Αναπόφευκτα λιγότερα από τα πραγματικά είναι τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με νέες επιδημιολογικές μελέτες, σύμφωνα με μία εκ των οποίων οι ΗΠΑ απέτυχαν να καταγράψουν το 60% των περιστατικών νόσησης σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Bloomberg news, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Πηγές δεδομένων

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πηγές δεδομένων τις οποίες χρησιμοποιούμε προκειμένου να κατανοήσουμε την πανδημία Covid-19, όπως ο αριθμός των νοσηλειών σε κάθε πολιτεία και ο αριθμός των θετικών τεστ.
Ωστόσο για κάθε πηγή δεδομένων υφίστανται συγκεκριμένοι περιορισμοί που θα μας έδιναν μια μεροληπτική εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει» λέει ο Andrian Rafteri του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, μέλος της ομάδας που υπογράφει τη μελέτη στην επιθεώρηση PNAS.

Βαθμός θετικότητας

Μια πηγή ανακρίβεια αντιστοιχεί στον λεγόμενο βαθμό θετικότητας, την αναλογία των τεστ που οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα.
Δεδομένου όμως ότι η πρόσβαση στα τεστ και η προθυμία εξέτασης ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή, ο βαθμός θετικότητας από μόνος του δεν προσφέρει ακριβή εικόνα για τον επιπολασμό της νόσου, - πρόκειται για την αναλογία του πληθυσμού που επηρεάζεται από τον κορωνοϊό.

Οι τρεις παράγοντες και τα στατιστικά εργαλεία

Υπάρχουν διάφορα στατιστικά εργαλεία για τη διόρθωση αυτής της μεροληψίας.
Η συγκεκριμένη μελέτη συνδυάζει τρεις παράγοντες: τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται σε ημερήσια βάση.
Υπόψη λήφθηκαν υπόψη τα αποτελέσματα από την Ιντιάνα και το Οχάιο, τις μόνες πολιτείες που πραγματοποιούν τυχαίους ελέγχους.
Το ποσοστό θνητότητας
κρούσματα.PNG
Υποτίμηση των κρουσμάτων

Στις 7 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την ανάλυση της ιατρικής επιθεώρησης, περίπου το 19,7% του αμερικανικού πληθυσμού, ή 65 εκατομμύρια άτομα, είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό.
Τα κρούσματα όμως υποτιμώνται κατά 2,3 φορές, κάτι που σημαίνει πως μόνο 1 κρούσμα ανά 2,3 καταγράφηκε ως επιβεβαιωμένη νόσος.
Με άλλα λόγια, για το 60% των κρουσμάτων δεν κατέστη δυνατή η καταγραφή τους.
Τα αποτελέσματα, ωστόσο, διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και δεν είναι δυνατός, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ο υπολογισμός των πραγματικών κρουσμάτων σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης