Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Νέα αναβολή στην πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων

Νορβηγία: Νέα αναβολή στην πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων
Στα μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ για την ανάσχεση της COVID-19 περιλαμβάνονται περιορισμοί σε μπαρ και εστιατόρια που επιτρέπεται να σερβίρουν μόνο καθήμενους και περιορισμοί στον αριθμό συναθροίσεων στα σπίτια που παραμένει στα 20 άτομα

Η Νορβηγία ανέβαλε σήμερα (28/7) για δεύτερη φορά το προγραμματισμένο τελικό στάδιο για άνοιγμα εκ νέου της οικονομίας της μετά το lockdown λόγω της πανδημίας.
Η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται στη συνεχιζόμενη εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
«Στα μέσα Αυγούστου θα γίνει μια επανεξέταση του νόμου», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας.
Στα μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ για την ανάσχεση της COVID-19 περιλαμβάνονται περιορισμοί σε μπαρ και εστιατόρια που επιτρέπεται να σερβίρουν μόνο καθήμενους και περιορισμοί στον αριθμό συναθροίσεων στα σπίτια που παραμένει στα 20 άτομα.
Τον Απρίλιο η κυβέρνηση εισήγαγε ένα σχέδιο τεσσάρων σταδίων για τη σταδιακή άρση των περισσότερων περιορισμών λόγω της πανδημίας και μέχρι τα μέσα Ιουνίου είχε ολοκληρώσει τα τρία πρώτα στάδια.
Στις 5 Ιουλίου η πρωθυπουργός Solberg δήλωσε ότι το τέταρτο στάδιο πιθανόν να φθάσει στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου το νωρίτερο λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή Δέλτα.
Περίπου το 80% των ενηλίκων στη Νορβηγία έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση κατά της COVID-19 και το 41% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Χάρη σε ένα πρώιμο lockdown τον Μάρτιο 2020 και στους αυστηρούς περιορισμούς που ακολούθησαν η χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ένα από τα χαμηλότερα πανευρωπαϊκά ποσοστά θνητότητας από την COVID-19 με περίπου 800 Νορβηγούς να έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης