Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χρυσωρυχείο» το εμβόλιο για τη Pfizer - Πωλήσεις 33,5 δισ. δολ

«Χρυσωρυχείο» το εμβόλιο για τη Pfizer - Πωλήσεις 33,5 δισ. δολ
Η Pfizer αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, κατά 28,8% στα 33,5 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Σε ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψής της για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, που ανέπτυξε με τη γερμανική BioNTech, προχώρησε η Pfizer, ενώ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη η πρώτη παρτίδα των εμβολίων που στοχεύουν τη μετάλλαξη Delta.
Η σχετική μελέτη αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

H αμερικανική φαρμακοβιομηχανία αναθεώρησε την εκτίμησή της κατά 28,8% στα 33,5 δισ. δολάρια.
Η εταιρία ανέφερε ότι η ανοδικά αναθεωρημένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις βασίζεται σε συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για 2,1 δισ. δόσεις φέτος.
Η προηγούμενη εκτίμηση της φαρμακοβιομηχανίας τον Μάιο για 26 δισ. δολάρια βασίστηκε σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί για 1,6 δισ. δόσεις, σύμφωνα με το Reuters.
H Pfizer ανακοίνωσε κέρδη 5,56 δισ. δολαρίων ή 98 σεντς ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο του 2021, σε σχέση με τα 3,49 δισ. δολάρια ή 62 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,07 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 97 σεντς.
Τα έσοδα της pfizer αυξήθηκαν στα 18,97 δισ. δολάρια,  έναντι 9,86 δισ. δολ. στο β΄ τρίμηνο του 2020.

H συμφωνία με τις ΗΠΑ για 200 εκατ. δόσεις επιπλέον

Η Pfizer και ο γερμανικός της εταίρος BioNTech ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 200 εκατ. πρόσθετες δόσεις του εμβολίου τους κατά της COVID-19 και ότι έχει την επιλογή να αγοράσει μια επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου που στοχεύει σε νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού.
Η εν λόγω ανακοίνωση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των δόσεων που θα χορηγηθούν στις ΗΠΑ σε 500 εκατ., εκ των οποίων περίπου τα 208 εκατ. δόσεις έχουν ήδη παραδοθεί, σύμφωνα με τα έως χθες στοιχεία της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer υπέγραψε τον περασμένο χρόνο συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά 100 εκατ. δόσεων εμβολίου έναντι περίπου 2 δισ. δολαρίων, με τη δυνατότητα αγοράς επιπλέον 500 εκατ. δόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης