Διεθνή

HΠΑ: Στήριξη Biden στην αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος Lukoachenko – Συνάντηση με Tsikhanouskaya

tags :
HΠΑ: Στήριξη Biden στην αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος Lukoachenko – Συνάντηση με Tsikhanouskaya
Η ηγέτις της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Sviatlana Tsikhanouskaya συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden

Με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Sviatlana Tsikhanouskaya συναντήθηκε o πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, και εξέφρασε τη στήριξή του στην επιδίωξη του λευκορωσικού λαού για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
«Είχα την τιμή να συναντηθώ με την Sviatlana Tsikhanouskaya στον Λευκό Οίκο σήμερα το πρωί.
Οι ΗΠΑ στέκονται μαζί με τον λαό της Λευκορωσίας στην εκστρατεία του για δημοκρατία και οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε ο Biden σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αύξηση της πίεσης

Η Tsikhanouskaya πίεσε για ισχυρότερη δράση της Ουάσινγκτον εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Alexander Lukachenko κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη χώρα.
Συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sallivan.
Την περασμένη εβδομάδα, η ίδια ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος εταιρειών της χώρας της που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ποτάσας, του πετρελαίου, του ξύλου και του χάλυβα.

Αλληλεγγύη

«Σας ευχαριστώ Αμερικανέ πρόεδρε για μια ισχυρή ένδειξη αλληλεγγύης με τους εκατομμύρια ατρόμητους Λευκορώσους που αγωνίζονται ειρηνικά για την ελευθερία τους. Σήμερα, η Λευκορωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας.
Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό μας.
Η Λευκορωσία θα είναι ένα success story», έγραψε η Tsikhanouskaya στη δική της ανάρτηση στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης