Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Δεν θα ανακοινώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

Biden: Δεν θα ανακοινώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
O Biden δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της covid-19
Σχετικά Άρθρα

Οι περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του ομοσπονδιακού κράτους θα χρειαστεί να εμβολιαστούν για την COVID-19, ή σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, θα υποχρεούνται να τηρούν μέτρα κοινωνικής απόστασης, να φορούν μάσκες και θα αντιμετωπίζουν περιορισμούς στα ταξίδια, σύμφωνα με όσα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
O Biden, ο οποίος θα εκφραστεί για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο σήμερα περί τις 16:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας), δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.
Όσοι αποφασίσουν να μη λάβουν το εμβόλιο δεν διατρέχουν κίνδυνο απόλυσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μοντέλο Νέας Υόρκης

Το σχέδιο είναι παρόμοιο με αυτό που ανακοίνωσαν οι κυβερνήτες αρκετών πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.
Ο κυβερνήτης πολιτείας, Andrew Cuomo, δήλωσε πως οι δημόσιοι λειτουργοί της θα χρειαστεί να εμβολιαστούν ή θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ μια φορά την εβδομάδα.
Ήδη την Τρίτη ο Biden είπε πως η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει τις ίδιες προϋποθέσεις για τους λειτουργούς του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού.
Αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έκαναν υποχρεωτική χθες Τετάρτη τη χρήση μάσκας στα ομοσπονδιακά κτίρια στις περιοχές όπου σημειώνονται εξάρσεις των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, κατ’ εντολή του γραφείου διαχείρισης και προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) της προεδρίας. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του OMB προς τις υπηρεσίες αυτές περιήλθε σε γνώση του Reuters.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στο εσωτερικό των ομοσπονδιακών κτιρίων για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, στις περιοχές όπου σημειώνεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.
Χθες Τετάρτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι στο 67% των κομητειών καταγράφονται αρκετά ως πολύ υψηλά επίπεδα μετάδοσης του ιού, από 63,4% την προηγουμένη.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια στην οποία έχει αποδυθεί να περιορίσει την πανδημία με την ελπίδα ότι θα αποφύγει τον κίνδυνο να χρειαστούν νέα lockdowns, καθώς η πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα γίνεται πλέον η κυρίαρχη, ειδικά σε τομείς της χώρας όπου ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει τόσο.
Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε απόλυτους αριθμούς, με 611.708 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 34,76 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης