Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Τα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ - Ρελάνς στην ΕΕ

Ουγγαρία: Τα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ - Ρελάνς στην ΕΕ
Η κυβέρνηση Orban αποφάσισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις αρχές του 2022, πριν από τις βουλευτικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Ενέκρινε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Ουγγαρίας (NEC) την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 τον κατάλογο των ερωτημάτων που θα τεθούν στους πολίτες για τα θέματα των ομοφυλοφίλων, στο πλαίσιο αυτού που ο Orban έχει προωθήσει ως «ιδεολογικό πόλεμο» με την Ευρωπαϊκή ¨Ενωση και στο πλαίσιο της μακρόχρονης αντιπαράθεσής του για το ζήτημα των αρχών του κράτους δικαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Ο εθνικιστικό κόμμα του Orban που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, πρότεινε δημοψήφισμα σχετικά με τη νομοθεσία του κυβερνώντος κόμματος που περιορίζει τη διδασκαλία των σχολείων σχετικά με τα θέματα της ομοφυλοφιλίας και των τρανσέξουαλ, ενισχύοντας ότι αποκαλείται «πολιτισμικός πόλεμος» με την ΕΕ
Εκπρόσωπος της NEC επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή είχε εγκρίνει τα ερωτήματα που θα θέσει η κυβέρνηση προς τους πολίτες.

Ενάντια στο φιλελευθερισμό

Αντιμέτωπος με μια σκληρή εκλογική διαδικασία το επόμενο έτος, ο Orban προσπαθεί όλο και περισσότερο να προωθήσει κοινωνικές πολιτικές οποίες, όπως λέει, προστατεύουν τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες που έχουν επίκεντρο τη οικογένεια ενάντια στον δυτικό φιλελευθερισμό.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε νομική δράση  επί παραβάσει εναντίον της κυβέρνησης του Orban σχετικά με το νέο νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα, επισημαίνοντας ότι εισάγει διακρίσεις και παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αξίες ανοχής και ατομικής ελευθερίας.

Ενωμένη αντιπολίτευση

Ο Orban στοχεύει να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα στις αρχές του 2022 πριν από τις βουλευτικές εκλογές, όπου έξι κόμματα της αντιπολίτευσης θα ενωθούν εναντίον του για πρώτη φορά.
Ένα άλλο σύνολο ερωτήσεων σχετικά με τις βασικές κυβερνητικές πολιτικές που πρότεινε ο δήμαρχος της Βουδαπέστης Gergely Karacsony, ο οποίος συναγωνίζεται με άλλους υποψηφίους της αντιπολίτευσης για να γίνει ο διάδοχος του Orban το επόμενο έτος, δεν περιελήφθη στην ημερήσια διάταξη του NEC.

Τα ερωτήματα

Οι Ούγγροι θα ερωτηθούν αν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή εργαστηρίων σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων και αν πιστεύουν ότι πρέπει να προωθηθούν διαδικασίες αλλαγής φύλου στα παιδιά.
Θα ερωτηθούν επίσης εάν περιεχόμενο που θα μπορούσε να επηρεάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό θα πρέπει να εμφανίζεται στα παιδιά χωρίς περιορισμούς και εάν οι διαδικασίες αλλαγής φύλου πρέπει να διατίθενται στα παιδιά.

Κακοποίηση

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, που έχουν προκαλέσει η αντίδραση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, απαγορεύουν τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού που προωθεί  την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία, φαινομενικά ως μέτρο πρόληψης της κακοποίησης παιδιών.
Αρκετές ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τις μεταρρυθμίσεις του Ορμπάν και μια παγκόσμια έρευνα τον περασμένο μήνα από την οργάνωση εκλογών του Ύψου διαπίστωσε ότι το 46% των Ούγγρων υποστηρίζουν γάμο ομοφυλοφίλων.

Μεταναστευτικό

Ο Orban οφείλει μέρος της εκλογικής του επιτυχίας σε μια σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση.
Καθώς αυτό το ζήτημα έχει απομακρυνθεί από την πολιτική ατζέντα, η εστίασή του έχει στραφεί σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας.
Μια έρευνα του Ιουνίου από την δεξαμενή σκέψης Zavecz Research έθεσε τη δημόσια υποστήριξη στο κυβερνών κόμμα Fidesz του Orban στο 37% του συνόλου των ψηφοφόρων, ενώ η ενωτική κίνηση κοινής αντιπολίτευσης είχε ποσοστό 39%.
Μια άλλη δημοσκόπηση τον Ιούνιο από τον Median τοποθέτησε την υποστήριξη στον Fidesz στο 39% ενώ έδινε ποσοστό 33% για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης