Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να παραδοθούν σε επιτροπή του Κογκρέσου τα φορολογικά στοιχεία του Trump

ΗΠΑ: Εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να παραδοθούν σε επιτροπή του Κογκρέσου τα φορολογικά στοιχεία του Trump
Nancy Pelosi: Η πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα συνιστά «θέμα εθνικής ασφάλειας» για τυχόν συγκρούσεις συμφερόντων
Σχετικά Άρθρα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διέταξε την Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων (IRS) να παραδώσει τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Doald Trump σε μια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία παρουσίασε «επαρκείς λόγους» με βάση τους οποίους αιτείται να δει το υλικό αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2021.
Ο Νομικός Σύμβουλος του υπουργείου ανέκρουσε πρύμναν και δήλωσε ότι το τμήμα του έκανε λάθος το 2019 –όταν ο Trumo ήταν ακόμη πρόεδρος– όταν διαπίστωσε ότι το αίτημα της Επιτροπής Μέσων και Πόρων (WM) βασίστηκε σε έναν «ανειλικρινή» λόγο και ο στόχος ήταν να εκτεθούν δημοσίως οι δηλώσεις αυτές.

Αντιστροφή

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες αποδείξεις θα βρει η Επιτροπή, ούτε η ίδια μπορεί να προβλέψει τι θα βρει», ανέφερε η υφυπουργός Δικαιοσύνης Don Johsen.
Αυτή η αιτιολογημένη γνώμη 39 σελίδων είναι μια αντιστροφή της παλαιοτερης αιτιολογημένης γνώμης του ίδιου γραφείου, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump, η οποία υποστήριξε την άρνηση του IRS να δώσει στην επιτροπή τα φορολογικά στοιχεία του Trump
Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, οι φορολογικές επιτροπές του Κογκρέσου διαθέτουν «εκτεταμένο δικαίωμα» να λαμβάνουν πληροφορίες φορολογουμένων από το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνεται στη νέα γνώμη.
«Το επίμαχο περιστατικό εδώ είναι ξεκάθαρο:
Κατόπιν γραπτού αιτήματος »του προέδρου μιας από τις τρεις επιτροπές φόρου του Κογκρέσου, θα διαβιβαστούν τα ζητούμενα φορολογικά στοιχεία στην Επιτροπή», ανέφερε η γνώμη της Παρασκευής.
Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Trump δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τις παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις του.

Θέμα εθνικής ασφάλειας

Η πρόεδρος της Βουλής  των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi χαιρέτισε την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι η πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα συνιστά «θέμα εθνικής ασφάλειας».
«Ο αμερικανικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τα γεγονότα γύρω από τις ανησυχητικές συγκρούσεις συμφερόντων (του Trump) και την υπονόμευση της ασφάλειας και της δημοκρατίας μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης