Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDC: Το 74% των κρουσμάτων Covid 19 στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ήταν πλήρως εμβολιασμένα

CDC: Το 74% των κρουσμάτων Covid 19 στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ήταν πλήρως εμβολιασμένα
Τα δεδομένα δείχνουν «ότι η μόλυνση Delta είχε ως αποτέλεσμα παρόμοια ιικά φορτία SARS-CoV-2 σε εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα» δήλωσε ο δρ Rochelle Walensky, διευθυντής του CDC
Σχετικά Άρθρα

Ξέσπασμα κρουσμάτων της Covid-19, σε κομητεία της Μασαχουσέτης, τον Ιούλιο, κυρίως μεταξύ των εμβολιασμένων, σπέρνει τον τρόμο στις αρχές των ΗΠΑ, που φοβούνται ότι μια παραλλαγή του ιού μπορεί να έχει επηρεάσει τον ντόπιο πληθυσμό.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το 74% των πολιτών που μολύνθηκαν στη Μασαχουσέτη ήταν πλήρως εμβολιασμένα.
Η γονιδιωματική αλληλουχία 133 ασθενών έδειξε ότι οι περισσότεροι μολύνθηκαν με την παραλλαγή Delta.
Η πλειονότητα δεν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά από τους πέντε που χρειάστηκαν οι τέσσερις είχαν εμβολιαστεί πλήρως.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ανάγκασε τα στελέχη του οργανισμού να αλλάξουν τη σύσταση για τη χρήση της μάσκας.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνά τους αποδεικνύει ότι η χρήση της μάσκας είναι εκ των ων ουκ άνευ, ανεξάρτητα από το εμβολιαστικό status των πολιτών, δεδομένου του πιθανού κινδύνου μόλυνσης κατά τη συμμετοχή σε μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις».
mdph-graph.jpg
Δημόσιες συγκεντρώσεις…

Σημειώνεται ότι οι μολύνσεις προήλθαν από καλοκαιρινές εκδηλώσεις και μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 3 Ιουλίου και 17 Ιουλίου, ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη.
Οι εκδηλώσεις είχαν προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος των κρουσμάτων Covid-19 να αυξηθεί κατακόρυφα από τις 3 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου.
Μέχρι τις 26 Ιουλίου, 469 περιπτώσεις εντοπίστηκαν μεταξύ των κατοίκων του κράτους, με ημερομηνίες θετικών δειγμάτων που κυμαίνονταν από τις 6 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου.
Τα δεδομένα δείχνουν «ότι η μόλυνση Delta είχε ως αποτέλεσμα παρόμοια ιικά φορτία SARS-CoV-2 σε εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα» δήλωσε ο Δρ Rochelle Walensky, διευθυντής των CDC, την Παρασκευή 30 Ιουλίου.
Τα υψηλά ιικά φορτία υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης και προκαλούν ανησυχία ότι, σε αντίθεση με άλλες παραλλαγές, τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί από την Delta μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης