Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική πρόβλεψη: Σχεδόν βέβαιη μία νέα πιο θανατηφόρα μετάλλαξη του Covid, δεν εξαλείφεται ο ιός

Εφιαλτική πρόβλεψη: Σχεδόν βέβαιη μία νέα πιο θανατηφόρα μετάλλαξη του Covid, δεν εξαλείφεται ο ιός
Ρεαλιστική πιθανότητα μία μετάλλαξη, που θα σκοτώνει έναν στους τρεις μολυσμένους - Θα παρακάμπτει τα εμβόλια
Σχετικά Άρθρα
Σε μία άκρως δυσοίωνη πρόβλεψη προέβη η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων της Βρετανίας (SAGE).
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των επιστημονικών συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης, η εμφάνισης μίας νέας παράλλαξης του Covid που θα σκοτώνει έναν στους τρεις μολυσμένους ανθρώπους, είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα».

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση, οι επιστήμονες περιγράφουν τις πιθανότητες μία νέα παράλλαξη να παρακάμπτει τα υπάρχοντα εμβόλια και τονίζουν, πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί.

Δεν θα εξαλειφθεί ο Covid

Το έγγραφο που συντάχθηκε από τη SAGE εξέτασε τη «μακροπρόθεσμη εξέλιξη του SARS-CoV-2», του ιού που προκαλεί τον Covid-19.
Αναφέρει πως η εξάλειψη του ιού « είναι απίθανο» να συμβεί και πως πάντα θα υπάρχουν μεταλλάξεις.
Μάλιστα εξέτασαν ένα σενάριο, όπου μία παραλλαγή προκαλεί σοβαρή νόσηση σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από ό, τι είχε συμβεί προηγουμένως, με παρόμοια ποσοστά θανάτων άλλων κορωνοϊών όπως SARS (10%) ή MERS (35%), όπως μεταδίδει το SKY news.

Συνδυασμός δύο μεταλλάξεων

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η νέα θανατηφόρα μετάλλαξη θα μπορούσε να προκληθεί έναν συνδυασμό μεταξύ δύο παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία ή παραλλάξεις υπό έρευνα, όπως μεταξύ Alpha και Delta.
Η SAGE προειδοποιεί ότι η πιθανότητα μιας πιο σοβαρής παραλλαγής υπό αυτές τις συνθήκες είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα».
Αξίζει να σημειωθεί πως καθορίζει τα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση μίας τέτοιας πιθανότητας συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης της «εισαγωγής νέων παραλλαγών από άλλες περιοχές (για να μειωθεί ο κίνδυνος συνδυασμού μεταξύ των παραλλαγών)».

«Αντιγονική μετατόπιση»

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανάψει το πράσινο φως στην είσοδο πλήρως εμβολιασμένων πολιτών τόσο από την ΕΕ, όσο και τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να απαιτείται καραντίνα.
Η SAGE εξέτασε επίσης ένα σενάριο όπου ο κορωνοϊός εξελίσσεται σε μία νόσο σαν τη γρίπη, που προκαλεί κοινά κρυολογήματα, αλλά με μεγαλύτερες συνέπειες για τους ηλικιωμένους.
Αν και εκτιμά, πως είναι «απίθανο βραχυπρόθεσμα», υπάρχει «ρεαλιστική πιθανότητα μακροπρόθεσμα», να συμβεί.
Επίσης εκτιμά ως σχεδόν βέβαιη την εμφάνιση παραλλαγής, που παρακάμπτει τα υπάρχοντα εμβόλια λόγω μιας διαδικασίας γνωστής ως «αντιγονική μετατόπιση».
Προτείνει, το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει τον εμβολιασμό ευάλωτων ηλικιακών ομάδων «σε τακτικές περιόδους με επικαιροποιημένα εμβόλια» απέναντι στις κυρίαρχες παραλλαγές προκειμένου να ενισχύσει την προστασία των πολιτών.
Capture_77.JPG

«Έντονη προειδοποίηση»

Σύμφωνα με την κορυφαία επιδημιολόγο Deepti Gurdasani, η απόρρητη έκθεση της SAGE συνιστά μια «έντονη προειδοποίηση».
«Δεδομένου του αντίκτυπου που έχει ήδη η Delta και υπό το φως των πρόσφατων στοιχείων από τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλες νέες παραλλαγές που μπορεί να εμφανιστούν - πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα τώρα», έγραψε στο Twitter η επιδημιολόγος.
«Καθίσταται σαφές ότι το να γίνει ο ιός λιγότερο μολυσματικός είναι απίθανο βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.
«Έτσι, για όλους εκείνους που προτείνουν ότι πρέπει να ζήσουμε με αυτόν, σαν έναν πρόκειται για έναν παροδικό κορωνοϊό, έχω να πω ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα» επισήμανε η Gurdasani.
deepti.JPG
Τα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία - αλλά μειώνονται στη Σκωτία, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.
Βάσει των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ένας στους 65 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έχει νοσήσει από τον ιό.
Περισσότερα από 5,8 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με σχεδόν 130.000 θανάτους.
11_2.JPG

new_de.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης