Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις στο (εμβολιασμένο) Ισραήλ, τη Γαλλία και τη Γερμανία για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Μεγάλες διαδηλώσεις στο (εμβολιασμένο) Ισραήλ, τη Γαλλία και τη Γερμανία για τα νέα περιοριστικά μέτρα
Το Ισραήλ σταθερά το τελευταίο διάστημα μετρά πάνω από 2.000 κρούσματα ημερησίως

Πολλές εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου (31/7/2021) ενάντια στα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό καθώς τα θετικά κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και μήνες.
Το Ισραήλ σταθερά το τελευταίο διάστημα μετρά πάνω από 2.000 κρούσματα ημερησίως ενώ έχει σχεδόν το 60% του πληθυσμού του πλήρως εμβολιασμένo.
Να σημειωθεί ότι, το Ισραήλ θα ξεκινήσει ενισχυτικές δόσεις με εμβόλια της Pfizer για τα άτομα άνω των 60 ετών.
Η κυβέρνηση έχει επαναφέρει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και έχει επαναφέρει τους περιορισμούς που απορρέουν από τη Green Card.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα

Επίσης απαιτείται πιστοποιητικό εμβολίου για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με τα οποία συνέδεαν την εμβολιαστική εκστρατεία με τους Ναζί και απαίτησαν την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας, Nitzan Horowitz, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μία εξισορρόπηση της δημόσιας υγείας με την οικονομία και πως θα πρέπει να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.
«Δεν θέλoυμε να επιβάλουμε lockdown και θα το αποφύγουμε πάση θυσία.
Όλα είναι ανοιχτά - αλλά χρειαζόμαστε μάσκες και χρειαζόμαστε εμβόλια », σημείωσε.
Σχεδόν το 60% των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ έχει υποβληθεί και στις δύο δόσεις, κυρίως του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Διαδηλώσεις και στη Γαλλία

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι το Σάββατο (31/7/2021) στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα του Covid-19.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο Παρίσι οι διαδηλωτές τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς.
Είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο που όσοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα τα οποία προωθεί ο πρόεδρος Emmanuel Macron βγαίνουν στους δρόμους, σε μια ασυνήθιστη επίδειξη αποφασιστικότητας την ώρα που οι περισσότεροι Γάλλοι οργανώνουν τις θερινές διακοπές τους.

«Κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας»

«Δημιουργούμε μια διαχωρισμένη κοινωνία και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μια δασκάλα, η Anne, που διαδήλωνε στο Παρίσι.
«Για αυτό βγήκα στον δρόμο. Δεν έχω διαδηλώσει ποτέ πριν στη ζωή μου.
Πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας», πρόσθεσε.
Όσοι θέλουν να επισκεφθούν μουσεία, να πάνε σε κινηματογράφους ή σε πισίνες, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό υγείας που να δείχνει είτε ότι έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19 είτε ότι υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ και βγήκε αρνητικό. Αυτήν την εβδομάδα το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νέο νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα.
Γαλλία: Μεγάλες διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις κατά του πιστοποιητικού υγείας

Διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία

Παράλληλα, η χρήση του πιστοποιητικού υγείας θα επεκταθεί σε μπαρ, εστιατόρια, εμπορικές εκθέσεις, τρένα και νοσοκομεία, από τις 9 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 13.500 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μασσαλία, τη Λιόν, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Όχι στο πιστοποιητικό».
Μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (30/7/2021) έδειξε ότι το 85% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.
france_1.JPG
Διαδήλωση στο Βερολίνο, παρά την απαγόρευση

Εκατοντάδες άνθρωποι, που αντιτίθενται στους περιορισμούς που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της μάχης κατά του Covid-19, αψήφησαν την Κυριακή (1/8/2021) την απαγόρευση να διαδηλώσουν και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Βερολίνου, προκαλώντας επεισόδια με την αστυνομία.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ορισμένοι διαδηλωτές «παρενόχλησαν και επιτέθηκαν» εναντίον αστυνομικών στη συνοικία Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας.
«Επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Αυτό οδήγησε στη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ και σε συγκρούσεις σώμα με σώμα», έγραψε σε tweet η αστυνομία του Βερολίνου, διευκρινίζοντας πως προχώρησε σε συλλήψεις.

Το κίνημα «Querdenker»

Τη διαδήλωση οργάνωσε το κίνημα «Querdenker», που εμφανίζεται ως η κύρια επικριτική φωνή εναντίον των υγειονομικών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία.
Η γερμανική δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει πολλές από τις διαδηλώσεις, που προβλέπονταν για αυτό το Σαββατοκύριακο, ιδίως τη σημερινή, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 22.500 άνθρωποι.
Το δικαστήριο εκτίμησε πως δεν μπορούσε να επιτρέπει τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων υπό τον φόβο ότι οι συμμετέχοντες θα παραβίαζαν τους κανόνες χρήσης της μάσκας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Η αστυνομία του Βερολίνου ανέπτυξε περισσότερους από 2000 αστυνομικούς σε ολόκληρη την πόλη, ενόψει της απαγορευμένης διαδήλωσης.
Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία» ή «Όχι στη δικτατορία του κορωνοϊού» και πολύ λίγοι εξ αυτών φορούσαν μάσκες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης