Διεθνή

Ισραήλ: Διαθέτουμε αποδείξεις για ιρανική εμπλοκή στην επίθεση κατά του τάνκερ

Ισραήλ: Διαθέτουμε αποδείξεις για ιρανική εμπλοκή στην επίθεση κατά του τάνκερ
Η Τεχεράνη απέρριψε ως «αβάσιμους», τους ισχυρισμούς του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett διαβεβαίωσε την Κυριακή (1/8/2021) πως η χώρα του διαθέτει «αποδείξεις» εμπλοκής του Ιράν σε μια φονική επίθεση στη θάλασσα του Ομάν εναντίον ενός τάνκερ, που διαχειρίζεται η εταιρεία ενός Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου.
«Μόλις άκουσα πως το Ιράν, με άνανδρο τρόπο, επιχειρεί να αποφύγει την ευθύνη του σε αυτήν την υπόθεση, αρνούνται (κάθε εμπλοκή).
Εγώ μπορώ να πω με πλήρη βεβαιότητα πως το Ιράν έκανε αυτήν την επίθεση εναντίον του πλοίου (…).
Υπάρχουν αποδείξεις για αυτό», τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
«Αναμένουμε η διεθνής κοινότητα να καταστήσει σαφές στο ιρανικό καθεστώς ότι έκανε ένα σοβαρό σφάλμα.

Μήνυμα στο Ιράν

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε πώς να στείλουμε ένα μήνυμα στο Ιράν, με τον δικό μας τρόπο», συμπλήρωσε ο Bennett, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η Τεχεράνη απέρριψε νωρίτερα , ως «αβάσιμους», τους ισχυρισμούς του Ισραήλ που κατηγόρησε το Ιράν ότι ευθύνεται για την επίθεση, την Πέμπτη (29/7), εναντίον του πετρελαιοφόρου, το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία του Ισραηλινού Eyal Ofer.
«Οι Ιρανοί, που επιτέθηκαν στο πλοίο Mercer Street με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, είχαν την πρόθεση να επιτεθούν εναντίον ενός ισραηλινού στόχου, όμως η πράξη πειρατείας που έκαναν στοίχισε τη ζωή σε έναν Βρετανό και έναν Ρουμάνο πολίτη», σημείωσε ο Bennett, ένας πρώην υπουργός Άμυνας, που προκρίνει την υιοθέτηση σκληρής γραμμής προς το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης