Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση στο τάνκερ – Θα δώσουμε απάντηση

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση στο τάνκερ – Θα δώσουμε απάντηση
Την Πέμπτη 29/7, το πετρελαιοφόρο Mercer Street έγινε στόχος επίθεσης ενώ έπλεε στη θάλασσα του Ομάν
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ «είναι βέβαιες ότι το Ιράν» ευθύνεται για την επίθεση εναντίον ενός τάνκερ στη θάλασσα του Ομάν, την περασμένη Πέμπτη (29/7/2021), δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Anthony Blinken, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ και της Βρετανίας.
«Αφού εξετάσαμε τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, είμαστε βέβαιοι ότι το Ιράν εξαπέλυσε αυτήν την επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε δύο αθώα θύματα, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά, ένα φονικό όπλο που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή», ανέφερε ο Blinken στην ανακοίνωσή του.

«Άμεση απάντηση»

Η Ουάσινγκτον «ενεργεί συντονισμένα με τις κυβερνήσεις της περιοχής και πέραν αυτής, για να δώσει την αρμόζουσα, άμεση απάντηση», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την επίθεση, που ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων και επιθετικών συμπεριφορών», κατέληξε.
Η Βρετανία και το Ισραήλ κατηγορούν επίσης το Ιράν για αυτήν την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμιξή της.
Την Πέμπτη, το πετρελαιοφόρο Mercer Street έγινε στόχος επίθεσης ενώ έπλεε στη θάλασσα του Ομάν.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας Βρετανός, εργαζόμενος στην εταιρεία ασφαλείας Ambrey, και ένας Ρουμάνος, μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Zodiac Maritime, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και ανήκει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Eyal Ofer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης