Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανοί επιχειρηματίες κατά ΕΚΤ: Η απόφαση για διατήρηση επί μακρόν των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα απειλεί το ευρώ

tags :
Γερμανοί επιχειρηματίες κατά ΕΚΤ: Η απόφαση για διατήρηση επί μακρόν των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα  απειλεί το ευρώ

H ένωση CDU Wirtschaftsrat επισημαίνει τον κίνδυνο για την ανάκαμψη από τις πληθωριστικές πιέσεις και ζητεί αυξήσεις επιτοκίων

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ) να διατηρήσει τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να ωθήσει ανοδικά τον ισχνό πληθωρισμό απειλεί τη νομισματική σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ανακοίνωσε μια σημαντική επιχιεργηματική ένωση που συνδέεται με το κυβερνών CDU, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον Ιούλιο (22 Ιουλίου 2021 συγκεκριμένα( ότι δεν θα αυξήσει το κόστος δανεισμού μέχρι ο πληθωρισμός να προσεγγίσει τον στόχο του 2% μακροπρόθεσμα όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές – για διάστημα το οποίο εκτείνεται έως το 2023 και παρατείνεται κατά ένα έτος κάθε Δεκέμβριο.

Σήμα κινδύνου

«Οι εντεινόμενες ενδείξεις για πληθωριστικές πιέσεις αποτελούν ανησυχητικό προειδοποιητικό σήμα», δήλωσε ο Wolfgang Steiger, γενικός γραμματέας του CDU Wirtschaftsrat, μιας επιχειρηματικής ένωσης με 12.000 μέλη που τοποθετείται κοντά στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel.
O εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία (ώστε να είναι συγκρίσιμος με τα στοιχεία από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), κατέγραψε άνοδο κατά 3,1% τον Ιούλιο, υψηλό 13 ετών, σε σύγκριση με 2,1% τον Ιούνιο, οδηγώντας το συνδικάτο στον κλάδο υπηρεσιών Verdi να διεκδικήσει σημαντικές αυξήσεις των μισθών.

Ανεξέλεγκτος δανεισμός

«Δείχνει ότι ο ανεξέλεγκτος δημόσιος δανεισμός δεν αποτελεί μακροπρόθεσμα πολιτικό σχέδιο», πρόσθεσε ο Steiger.
«Ο μέσος αποταμιευτής θα πληρώσει στο τέλος το τίμημα της πρωτοφανώς επεκτατικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής των προηγούμενων ετών».
Οι Γερμανοί συντηρητικοί κατά τα φαινόμενα αντιτίθενται στην επεκτατική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και απαιτούν αύξηση των επιτοκίων, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Στρατηγική… θανάτου
.
«Είναι … θανατηφόρα στρατηγική ότι οι κεντρικές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη έχουν επιτύχει νέα περιθώρια όσον αφορά τη διαμόρφωση του ύψους του πληθωρισμού με την αναδιατύπωση των στρατηγικών τους για τα επιτόκια, κρατώντας τα σχεδον μηδενικά ή αρνητικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς και η ανοχή σε υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού», πρόσθεσε ο Steiger.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης