Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Επιστροφή στα κέρδη στο β΄τρίμηνο 2021 - Στα 1,44 δισ. ευρώ

Societe Generale: Επιστροφή στα κέρδη στο β΄τρίμηνο 2021 - Στα 1,44 δισ. ευρώ
Σημαντική συνεισφορά στην κερδοφορία είχε και η ανάκαμψη στη λιανική τραπεζική
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του 2021 προχώρησε η γαλλική τράπεζα Societe Generale, καθώς επέστρεψε στα κέρδη στο β' τρίμηνο, λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων που σχετίζονται με την πανδημία για επισφαλή δάνεια. 
Σημαντική συνεισφορά στην κερδοφορία είχε και η ανάκαμψη στη λιανική τραπεζική.
Η Societe Generale αναμένει τώρα ότι τα έσοδα θα αυξηθούν σε όλες τις μονάδες φέτος, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία, όπου είχε προηγουμένως προβλέψει ανάπτυξη μεταξύ -1% και 1%.
Η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, μετά την BNP Paribas και την Credit Agricole, ανέφερε ότι το κόστος κινδύνου, το οποίο αντικατοπτρίζει τις προβλέψεις έναντι επισφαλών δανείων, θα είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο το 2021 στις 20 έως 25 μονάδες βάσης, σε σχέση με μια προηγούμενη πρόβλεψη 30 έως 35 μονάδων βάσης.
Η SocGen ανέφερε ότι το κόστος κινδύνου μειώθηκε κατά 88,9% το δεύτερο τρίμηνο, αντανακλώντας αυτό των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων τωνBBVA και BNP Paribas, οι οποίες μείωσαν τις προβλέψεις για μη καταβληθέντα δάνεια καθώς η παγκόσμια οικονομία σταδιακά ανακάμπτει από τη χειρότερη κρίση COVID-19.
Η τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη στο β΄τρίμηνο, ύψους 1,44 δισ. ευρώ,  έναντι ζημίας 1,26 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18,2% στα 6,26 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης