Τελευταία Νέα
Διεθνή

BMW: Κέρδη 4,8 δισ. ευρώ στο β΄τρίμηνο του 2021- Aναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους

tags :
BMW: Κέρδη 4,8 δισ. ευρώ στο β΄τρίμηνο του 2021- Aναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους

BMW: Ισχυρά αποτελέσματα στο τρίμηνο, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2021

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του 2021 προχώρησε η BMW, μετά από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η έλλειψη επεξεργαστών παγκοσμίως και η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών θα πλήξουν τις επιδόσεις της στο β΄ μισό του έτους.
Η BMW έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί σχετικά λιγότερο από την έλλειψη επεξεργαστών έναντι των υπολοίπων εταιρειών του λάου, κάτι που αποδίδει στις ισχυρές σχέσεις με τη βάση των προμηθευτών.
Η BMW ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη β΄ τριμήνου έναντι των ζημιών πριν από έναν χρόνο, όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επλήγη από την πανδημία.
Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν σχεδόν 45% στο β΄ τρίμηνο, με τις πωλήσεις ν αυξάνονται σχεδόν 75% στην Ευρώπη και 88% στις ΗΠΑ.
Οι πωλήσεις στην Κίνα ενισχύθηκαν 12%.
Τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ έναντι των ζημιών 212 εκατ. ευρώ το 2020, το διπλάσιο και παραπάνω από την μέση πρόβλεψη των 2,2 δισ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου δέχθηκαν επίσης boost 1 δισ. ευρώ καθώς η BMW χρειάστηκε να εξοικονομήσει λιγότερα κεφάλαια από ό,τι αρχικά αναμενόταν, για κάλυψη προστίμων από τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αναμένει το λειτουργικό περιθώριο για τον κλάδο του αυτοκινήτου, να διαμορφωθεί στο ανώτατο επίπεδο του ορίου για αύξηση 7%-9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης