Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden ζήτησε από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Cuomo να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Biden ζήτησε από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Cuomo να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση
O κυβερνήτης των δημοκρατικών της Νέας Υόρκης κατηγορείτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 11 γυναίκες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ζήτησε σις 3 Αυγούστου 2021 από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο (Cuomo) πρέπει να παραιτηθεί λόγω της έκθεσης του γενικού εισαγγελέα που έκρινε ότι ο κυβερνήτης των Δημοκρατικών παρενόχλησε σεξουαλικά 11 γυναίκες.
«Νομίζω ότι πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο Biden στον Λευκό Οίκο.
Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίτια Τζέιμς, αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που απέδειξαν ότι ο Cuomo είχε εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις σεξουαλικής παρελόχλησης με χαστούκια, φιλιά και αγκαλιές καθώς και πλήθος σχολίων σε πολλές γυναίκες.

Ο Cuomo εναντίον 11 γυναικών

Ο Biden είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εάν η έρευνα διαπιστώσει ότι ο Cuomo ενήργησε ακατάλληλα, θα ζητούσε την παραίτησή του.
Ο κυβερνήτης των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης είχε έρθει σε σύγκρουση με τον πρώην Πρόεδρο Trump αλλά όπως φαίνεται παρασκηνιακώς συνέχιζει να προβαίνει σε άνομες πράξεις.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Cuomo χτύπησε, φίλησε ή άφησε σεξουαλικά υπονοούμενα σε 11 γυναίκες, προκαλώντας μεγάλη τοξικότητα στον χώρο εργασίας κατά παράβαση του νόμου.
Σε καταγεγραμμένη δήλωση μετά την αποκάλυψη των ευρημάτων της ανεξάρτητης έρευνας για πέντε μήνες, ο Cuomo αρνήθηκε ότι είχε συμπεριφερθεί ανάρμοστα και κατέστησε σαφές ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί.
Η πολιτική έρευνα δεν θα οδηγήσει άμεσα σε ποινικές κατηγορίες εναντίον του Cuomo.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης