Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ απαγορεύει εντελώς το κυνήγι ορτυκιών - Τριετής απαγόρευση και στο κυνήγι περιστεριών, χελωνών

Το Ισραήλ απαγορεύει εντελώς το κυνήγι ορτυκιών - Τριετής απαγόρευση και στο κυνήγι περιστεριών, χελωνών
Οι νέες απαγορεύσεις πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στις 11 Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ πρόκειται να επεκτείνει τον σχεδιασμό του περί προστασίας της άγριας ζωής σε δύο είδη πτηνών, απαγορεύοντας παράλληλα το κυνήγι χελωνών για τρία χρόνια και τερματίζοντας εντελώς το κυνήγι ορτυκιών, ανακοίνωσε την Τετάρτη 4/8 ο υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, Tamar Zandberg.
Η κίνηση για την απαγόρευση του κυνηγιού χελωνών για τρία χρόνια έρχεται κατόπιν αιτήματος της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατήρηση των Μεταναστευτικών Ειδών Άγριων Ζώων (CMS), η οποία έχει ζητήσει από όλα τα κράτη μέλη της να θεσπίσουν παρόμοιες απαγορεύσεις.
Αυτό γίνεται για να ξεκινήσει η έρευνα σχετικά με το πόσο το κυνήγι έχει επηρεάσει τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού χελωνών.
"Υπήρξε περίπου 30% μείωση του πληθυσμού των χελωνών του Ισραήλ τα τελευταία 30 χρόνια και η παγκόσμια πτώση είναι πιθανώς ακόμη μεγαλύτερη", δήλωσε στην Jerusalem Post ο υπεύθυνος της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης στο Ισραήλ (SPNI).
Η απαγόρευση των ορτυκιών, ωστόσο, είναι τελείως διαφορετικό θέμα.
Το πτηνό έχει καταγραφεί ως ένα είδος εξαιρετικά απειλούμενο με εξαφάνιση στην Κόκκινη Λίστα του Ισραήλ και σύμφωνα με το SPNI υπήρξε μια ώθηση να αφαιρεθεί από τον κατάλογο των ζώων που επιτρέπεται να κυνηγηθούν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.
Οι νέες απαγορεύσεις πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στις 11 Αυγούστου, ενόψει της κυνηγετικής περιόδου του Ισραήλ, η οποία ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η Αρχή Φύσης και Πάρκων υποστήριξε την κίνηση του Zandberg, με τον επικεφαλής επιστήμονα Yehoshua Shakedi να λέει ότι ήταν ένα "απαραίτητο βήμα για την προστασία του είδους".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης