Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το CNN απέλυσε τρεις ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Προειδοποίηση Zucker

ΗΠΑ: Το CNN απέλυσε τρεις ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Προειδοποίηση Zucker

"Πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για να έρθετε στο γραφείο", ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου, Jeff Zucker

Για την απόλυση τριών εργαζόμενων ενημέρωσε το προσωπικό του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN στις 5/8, με τον πρόεδρό του Jeff Zucker να εξηγεί τους λόγους και ξεκαθαρίζει πως «έχουμε υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής στο θέμα».
Οι τρεις εργαζόμενοι απολύθηκαν επειδή παραβίασαν την υγειονομική πολιτική του τηλεοπτικού δικτύου και πήγαν στο γραφείο για να εργαστούν χωρίς να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπόμνημα Zucker

Σε εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη στα email του προσωπικού του CNN, το οποίο διέρρευσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου Jeff Zucker εξήγησε ότι οι τρεις εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στο γραφείο την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 και έτσι, και οι τρεις απολύθηκαν.
«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: έχουμε υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής στο θέμα», υπογράμμισε ο Jeff Zucker στο υπόμνημα, προσθέτοντας πως «πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για να έρθετε στο γραφείο. Και πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για να εργαστείτε σε ρεπορτάζ μαζί με άλλους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν θα εισέλθετε στα γραφεία ή όχι. Τελεία».
Μέχρι στιγμής το CNN ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται στην εμπιστοσύνη ζητώντας από τους εργαζόμενους του να εμβολιαστούν κατά της covid-19, χωρίς ωστόσο να ζητεί αποδείξεις, με τον Zucker να προειδοποιεί ότι «αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η επιστροφή στην εργασία με φυσική παρουσία, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου, αναβάλλεται για τον Οκτώβριο, ενώ διευκρίνισε ότι αυτή την περίοδο περίπου το ένα τρίτο των συντακτών του τηλεοπτικού δικτύου εργάζεται με φυσική παρουσία, σε εθελοντική βάση.

Περί εμβολιασμών

Τον Μάιο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αναφέρει ότι οι εργοδότες μπορούν νόμιμα να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους που εργάζονται με φυσική παρουσία να εμβολιαστούν.
Ήδη, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου, όπως η Facebook, η Google και η Microsoft, έχουν ανακοινώσει ότι οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν την επιστροφή τους στα γραφεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης