Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shapps (υπ. Μεταφορών Βρετανίας): Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα μείνουν για πάντα σε όλες τις χώρες

Shapps (υπ. Μεταφορών Βρετανίας): Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα μείνουν για πάντα σε όλες τις χώρες
«Πιστεύω ότι ο πλήρης εμβολιασμός, θα είναι ένα χαρακτηριστικό για πάντα και οι περισσότερες χώρες, πιθανώς όλες, θα απαιτήσουν πλήρη εμβολιασμό για να δεχθούν κάποιον», είπε ο Βρετανός υπουργός
Σχετικά Άρθρα

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα μείνουν για πάντα και οι νέοι δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα τους, χωρίς να έχουν υποβληθεί στις δύο δόσεις του εμβολίου έναντι του Covid.
Τάδε έφη ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.
«Πιστεύω ότι ο πλήρης εμβολιασμός, θα είναι ένα χαρακτηριστικό για πάντα και οι περισσότερες χώρες, πιθανώς όλες, θα απαιτήσουν πλήρη εμβολιασμό για να δεχθούν κάποιον», είπε ο υπουργός.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι απλά θα υπάρξουν πράγματα που δεν θα μπορείτε να κάνετε αν δεν είστε πλήρως εμβολιασμένοι ή να εξαιρείστε (σ.σ.από το εμβόλιο) για ιατρικούς λόγους», συνέχισε ο Shapps.
Στη συνέχεια και απευθυνόμενος στους νέους ηλικίας 20 ετών, που πιστεύουν πως δεν τους επηρεάζει ο ιός, είπε:
«Δεν θα μπορείτε να φύγετε από τη χώρα χωρίς το εμβόλιο».


Απροθυμία νέων για τα εμβόλια

Τα αυστηρά σχόλια του Βρετανού αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διστακτικότητας για το εμβόλιο μεταξύ των νέων, με στοιχεία που δείχνουν ότι λιγότερο από το 60% των ηλικιών 18 έως 25 ετών έχουν λάβει την πρώτη τους δόση στην Αγγλία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εισαγάγει πιστοποιητικά εμβολιασμού τον Σεπτέμβριο 2021 που να επιβάλλουν την απόδειξη του πλήρους εμβολιασμού πριν επιτρέψουν στους πολίτες να εισέρχονται σε χώρους όπως νυχτερινά κέντρα και συναυλίες.
Η επιλογή της παροχής αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής Covid θα αφαιρεθεί παρά το γεγονός ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να μεταδώσουν τον ιό.
Η βρετανική κυβέρνηση αρχικά δεσμεύτηκε ότι δεν θα εισάγει ποτέ πιστοποιητικά εμβολιασμού επειδή δημιουργούσαν διακρίσεις αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε και ενώ αυξάνεται ο αριθμός των χωρών, που ζητούν ανάλογες πιστοποιήσεις.
Ωστόσο, ορισμένα νυχτερινά κέντρα έχουν υποσχεθεί να αντισταθούν στα μέτρα, επιμένοντας ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστούν και θα εξαλείψουν τα περιθώρια κέρδους, καθιστώντας την παραμονή στην επιχείρηση μη λειτουργική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης