Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Κινέζοι κροίσοι έχασαν περί τα 87 δισ. δολ.όγω των μέτρων του Πεκίνου

Οι Κινέζοι κροίσοι έχασαν περί τα 87 δισ. δολ.όγω των μέτρων του Πεκίνου
Η ρυθμιστική επίθεση του Πεκίνου κατά του κινεζικού τεχνολογικού κλάδου κούρεψε κατά 87 δισ. δολάρια την καθαρή αξία των πλουσιότερων κροίσων του κλάδου
Η ρυθμιστική επίθεση του Πεκίνου κατά του κινεζικού τεχνολογικού κλάδου κούρεψε κατά 87 δισ. δολάρια την καθαρή αξία των πλουσιότερων κροίσων του κλάδου από τις αρχές Ιουλίου, με τις περιουσίες των μεγιστάνων όπως ο Pony Ma της Tencent και ο Colin Huang της Pinduoduo να δέχονται ισχυρότατο πλήγμα.

Η συνδυασμένη αξία των περίπου 25 κινέζων δισεκατομμυριούχων στους κλάδους της τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας, τις συμμετοχές των οποίων παρακολουθεί το Bloomberg, κατέγραψε πτώση 16% από τότε που έγινε η δημόσια εγγραφή της Didi Chuxing στις ΗΠΑ στο τέλος Ιουνίου, όπως υπολογίζουν οι FT.
Την ύψους 4,4 δις. δολαρίων εγγραφή, την οποία έκανε η εταιρεία παρά τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου να την καθυστερήσει για λόγους που αφορούσαν την ασφάλεια δεδομένων, ακολούθησε μια ρυθμιστική καταιγίδα που έριξε τις τιμές των μεγαλύτερων τεχνολογικών ομίλων της Κίνας.
Ο Huang, ιδρυτής της ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, με απώλειες 15,6 δις. δολαρίων, ή του ενός τρίτου του πλούτου του.
Ο Pony Ma, ιδρυτής της Tencent, έχασε περισσότερο από 12 δις. δολάρια ή το 22% του πλούτου του και είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος Κινέζος, μετά τον ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma.
Η περιουσία του Jack Ma έχει μειωθεί κατά 2,6 δις. δολάρια την ίδια περίοδο αλλά από τον Νοέμβριο, όταν οι αρχές ακύρωσαν την αρχική δημόσια προσφορά της Ant Group, έχει χάσει σχεδόν 13 δις. δολάρια. Επίσης, ο ιδρυτής της New Oriental Education, Yu Minhong, είδε την αξία του μεριδίου 12% που κατέχει στην εταιρεία να μειώνεται από τα 3 δις. δολάρια στα μόλις 500 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης