Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίλημμα για 21χρονο: Συνελήφθη και πρέπει να διαλέξει - Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή φυλακή

Δίλημμα για 21χρονο: Συνελήφθη και πρέπει να διαλέξει - Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή φυλακή
O νέος αντέδρασε, λέγοντας πως το πλαίσιο που έθεσε ο δικαστής ήταν άδικο, καθώς ο ίδιος δεν θέλει να εμβολιαστεί ενώ εκτιμά πως δεν το χρειάζεται κιόλας

Ένας 21χρονος στο Σινσινάτι του Οχάιο, κρίθηκε ένοχος για παράνομο κατοχή του φαρμάκου fentalyn (η φαιντανύλη είναι συνθετικό οπιοειδές, που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας).
Ειδικότερα, ο Rotherford καταδικάστηκε με αναστολή και σοκαρίστηκε, όταν ο δικαστής του Χάμιλτον, του έδωσε ως επιλογή το εμβόλιο της Pfizer κατά της COVID-19, αλλιώς θα πάει στη φυλακή για 18 μήνες.
Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικαστής ρώτησε τον 21χρονο γιατί φορούσε μάσκα μέσα στην αίθουσα με τον κατηγορούμενο να απαντά πως δεν είχε εμβολιαστεί.
Τότε, ο δικαστής αποφάσισε να του θέσει το δίλημμα του εμβολιασμού ή της φυλάκισης, την ώρα που η μετάλλαξη Delta της πανδημίας της COVID-19, σαρώνει το αμερικανικό έδαφος.
«Είμαι απλά ένας δικαστής, όχι γιατρός, αλλά πιστεύω ότι το εμβόλιο είναι πολύ πιο ασφαλές από τη φαιντανύλη, αυτό που είχατε στην τσέπη σας», σημείωσε με νόημα ο Vagner στον Rotherford
Ωστόσο, ο νέος αντέδρασε, λέγοντας πως το πλαίσιο που έθεσε ο δικαστής ήταν άδικο, καθώς ο ίδιος δεν θέλει να εμβολιαστεί ενώ εκτιμά πως δεν το χρειάζεται κιόλας.
«Επειδή δεν εμβολιάζομαι, μπορούν να με στείλουν στη φυλακή;
Δεν συμφωνώ με αυτό.
Προσπαθώ να κάνω ό, τι μπορώ για να το ξεπεράσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπως να βρω δουλειά ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτό το μικρό πράγμα μπορεί να με γυρίσει πίσω», πρόσθεσε ο νεαρός.
Από την πλευρά του, ο Vagner υπογραμμίσει πως η εντολή για εμβολιασμό ή μη επαφίεται στις δικαιοδοσίες του δικαστηρίου, ώστε ο κατηγορούμενος να «προστατεύσει την κοινωνία»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης