Τελευταία Νέα
Διεθνή

FDA προς ΕΜΑ: Δεν έχουμε εντοπίσει καμία παρενέργεια στα mRNA εμβόλια των Pfizer και Moderna

FDA προς ΕΜΑ: Δεν έχουμε εντοπίσει καμία παρενέργεια στα mRNA εμβόλια των Pfizer και Moderna

Την Τέταρτη ο EMA δήλωσε ότι μελετά εάν ένας μικρός αριθμός περιπτώσεων δερματικών εξανθημάτων και δύο νεφρικών διαταραχών συνδέεται με τα εν λόγω εμβόλια

Σχετικά Άρθρα

Kαμιά ένδειξη ή στοιχείο που να υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 των Pfizer και Moderna προκαλούν επιπλέον παρενέργειες, δεν έχει διαπιστώσει ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όπως αναφέρει με σχετική του ανακοίνωση, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), δήλωσε ότι μελετά εάν ένας μικρός αριθμός περιπτώσεων δερματικών εξανθημάτων και δύο νεφρικών διαταραχών συνδέονται με τα εμβόλια.

Η τοποθέτηση

«Ο FDA γνωρίζει για την έκθεση του EMA.
Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε διακρίνει κάποια ένδειξη για τα ανεπιθύμητα συμβάντα τα οποία προσδιορίζονται στην έκθεση», αναφέρει η εκπρόσωπος του Οργανισμού Abby Capobianco σε δήλωσή της.
«Ο Οργανισμός παρακολουθεί τα ζητήματα ασφαλείας των εγκεκριμένων εμβολίων κατά της Covid-19 μέσω παθητικών και ενεργών συστημάτων επιτήρησης», καταλήγει.

Τα περιστατικά

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων μελετά την περίπτωση για πολύμορφο ερύθημα, μια μορφή αλλεργικής δερματικής αντίδρασης και για διαταραχές στα νεφρά μεταξύ άλλων και για μία που χαρακτηρίζεται από μεγάλες απώλειες πρωτεϊνών στα ούρα.
Ο Οργανισμός δεν παρείχε λεπτομέρειες για τον  αριθμό των περιπτώσεων που καταγράφηκαν, ωστόσο ανέφερε ότι ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τις εταιρείες για να μελετήσουν τυχόν πιθανές σχέσεις μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης