Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ ζητάει από την Pfizer εμβολιασμό σε παιδιά και κάτω των 12 ετών και επιταχύνει την 3η δόση – Έδωσε έγκριση η FDA

To Ισραήλ ζητάει από την Pfizer εμβολιασμό σε παιδιά και κάτω των 12 ετών και επιταχύνει την 3η δόση – Έδωσε έγκριση η FDA
Από τους 445 βαριά ασθενείς με Covid 19 το 65% περίπου είναι εμβολιασμένο και από τα 6.000 κρούσματα ημερησίως το 53% είναι εμβολιασμένο - Αυτά είδαν οι Ισραηλινοί και άρον – άρον επιταχύνουν το 3ο εμβολιασμό.
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ έχοντας αναγνωρίσει ότι το εμβόλιο της Pfizer χάνει την αποτελεσματικότητα του με την πάροδο των μηνών… ξεκίνησε χωρίς να έχει πάρει εγκρίσεις τον εμβολιασμό με 3η δόση τόσων των εμβολιασμένων από 60 ετών και άνω και τώρα ενέκρινε εμβολιασμό 3ης δόσης και σε εμβολιασμένους 50 ετών.
Ταυτόχρονα προωθεί τον εμβολιασμό σε παιδιά κάτω των 12 ετών παρ΄ ότι μέχρι τώρα καμία φαρμακευτική εταιρία δεν έχει εγκρίνει εμβόλια για μικρά παιδιά.

Τι αποφάσισε το Ισραήλ;

Οι Ισραηλινοί άνω των 50 ετών θα μπορούν να κάνουν μια τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό αποφάσισε η ισραηλινή κυβέρνηση.
«Οι αρμόδιοι εργάστηκαν επιμελώς, επαγγελματικά και διεξοδικά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τρίτος εμβολιασμός για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω και για ιατρικές ομάδες είναι αποτελεσματικός και σωστός», δήλωσε ο πρωθυπουργός Naftali Bennett.
«Η εκστρατεία εμβολιασμού ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω είχε επιτυχία.
Πάνω από 750.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα και συνεχίζουμε στο επόμενο στάδιο.
Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα ενάντια στην πανδημία Delta».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα το Ισραήλ μετά το φιάσκο με την κατάρρευση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων… έχει αλλάξει την ρητορική της και χρησιμοποιεί έννοιες όπως πανδημία της Delta ωσάν ο covid 19 να είναι κάτι άλλο από την μετάλλαξη Delta.
Όλα αυτά έχουν ένα στόχο να παρακινήσουν τον κόσμο, να επηρεάσουν τον κόσμο να υιοθετήσει το τρίτο εμβόλιο.

Πως θα κινηθεί το Ισραήλ;

Οι Υπηρεσίες Υγείας της Μακάμπι δήλωσαν ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν με την 3η δόση από τις 13 Αυγούστου 2021.
Μέχρι στιγμής, το ταμείο έχει εμβολιάσει 233.000 ανθρώπους άνω των 60 ετών με τρίτο εμβόλιο - το 72% των επιλέξιμων της περιοχής.
Η Μακάμπι δήλωσε ότι προετοιμάζεται για ένα ποσοστό ανοσοποίησης άνω των 30.000 ατόμων την ημέρα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία;

«Από μελέτες που διεξήγαμε, είδαμε ότι οι πιθανότητες όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο 2021 να μολυνθούν με κορωνοϊό είναι διπλάσιες από εκείνες που εμβολιάστηκαν τον Απρίλιο», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Μακάμπι, Σιγκάλ Νταντόν Λέβι.
«Το επίπεδο προστασίας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου οπότε είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει και τρίτη δόση εμβολιασμού».
Η απόφαση εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ατόμων άνω των 50 ετών ήταν η πρώτη διεθνώς και εφαρμόστηκε στο Ισραήλ.

Η Αμερικανική FDA ενέκρινε την 3η δόση εμβολίων

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε στις 12 Αυγούστου την 3η δόση εμβολίων COVID-19 από την Pfizer και την Moderna για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ελάχιστες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Γερμανίας, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη εφαρμόσει τον 3ο εμβολιασμό για να αποφύγουν μια άλλη κρίση λόγω της μεταδοτικής παραλλαγής Delta του κορωνοϊού.

Το Ισραήλ ζήτησε από τον Bourla της Pfizer να επιταχύνει το εμβόλιο και για παιδιά κάτω των 12 ετών

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Albert Bourla να επιταχύνει τη διαδικασία για να λάβει έγκριση για εμβόλιο για τον κορωνοϊό και για παιδιά κάτω των 12 ετών, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.
Ο Bourla απάντησε στον πρωθυπουργό ότι κατανοεί την μεγάλη σημασία που έχει να εμβολιαστούν και τα παιδιά και ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να επιταχύνει μια τέτοια διαδικασία, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Nachman Ash, η 3η δόση εμβολιασμού θα βοηθήσει στον περιορισμό της νοσηρότητας.
Ο Nachman Ash εξέφρασε ανησυχία.
«Ανησυχώ ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί παρά τα νέα μέτρα που εγκρίθηκαν», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε νέα μέτρα για να περιορίσουν το νέο ξέσπασμα της πανδημίας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει αυξήσει τα κρούσματα σε 6.000 την ημέρα, αριθμός που δεν παρατηρήθηκε από τον Φεβρουάριο, όταν η χώρα αντιμετώπιζε τις χειρότερες εβδομάδες της πανδημίας.
Ήδη στο Ισραήλ υπάρχουν 445 σοβαρά ασθενείς.
Είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα ήταν 400 και μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 262.
Από τους 445 βαριά ασθενείς με Covid 19 το 65% περίπου είναι εμβολιασμένο και από τα 6.000 κρούσματα ημερησίως το 53% είναι εμβολιασμένο.
Αυτά είδαν οι Ισραηλινοί και άρον – άρον επιταχύνουν το 3ο εμβολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης