Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Νάρκη» στο πακέτο Biden 3,5 τρισ. δολ. από 9 Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπρόσωπων

ΗΠΑ: «Νάρκη» στο πακέτο Biden 3,5 τρισ. δολ. από 9 Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπρόσωπων
Τι επισημαίνουν στην επιστολή τους στην πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi – Δυσκολεύει η πλειοψηφία στη Βουλή, αδύνατη στη Γερουσία

Μπορεί η ψήφιση από τη Γερουσία, την περασμένη Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 , του πακέτου μέτρων για τις υποδομές, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, να ήταν κάτι σαν ψήφος εμπιστοσύνης στον  Joe Biden και μια δικαίωση της επιμονής του για διακομματική συναίνεση, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μπροστά του μία ακόμη δυσκολότερη πρόκληση: να εξασφαλίσει την ενότητα του κόμματός του
Εννέα μετριοπαθείς Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων απειλούν να εμποδίσουν την ψήφιση ενός πακέτου δημοσίων δαπανών ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως ότου κυρωθεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές και υπογραφεί από τον Joe Biden, αποκάλυψαν οι New York Times σε δημοσίευμά τους στις 13 Αυγούστου 2021 .

Η επιτολή

Σχεδιάζουν οι εν λόγω βουλευτές  να αποστείλουν μια επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής, Nancy Pelosi, την Παρασκευή (13/9), προειδοποιώντας ότι θα αντιταχθούν στην έγκριση των δημισίων δαπανών, εκτός εάν εισαχθεί προς ψήφιση ένα διακομματικό νομοσχέδιο υποδομής για άμεση ψηφοφορία.
Η Γερουσία κύρωσε το εν λόγω νομοσχέδιο την Τρίτη (10/8) .
Ο Josh Gottheimer βουλευτής από τη Νέα Υόρκη, επικεφαλής της Ομάδας Λογοδοσίας των Δημοκρατιών ήταν από τους βασικούς συγγαφείς της επιστολής. .
Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονταν οι βουλευτές. Jared Golden από το Maine και Kurt Schrader από Oregon.

Σκληρή γραμμή

«Ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουν άνθρωποι», έγραφε η επιστολή.
«Δεν θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο έγκρισης των δημοσίων δαπανών έως ότου το διακομματικά στηριζόμενο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές και τη δημιοευργίας θέσεις εργασίας εγκριθεί από τη Βουλή και υπογραφεί»

Η πλειοψηφία

Η εξέλιξη υπενθυμίζει το γεγονός της στενότερής πλειοψηφίας στην υπό την Pelosi Βουλή των Αντιπροσώπων για τους Δημοκρατικούς από την εποχή του Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι Δημοκρατικοί της Βουλής μπορούν να αντέξουν μόνο τρεις αποκλίσεις από την κομμαιτκή γραμμάη - και έτσι οι 9 μετριοπαθείς Βουλευτές αρκούν για να παρεμποδίσουν την υπερψήφιση του νομοσχεδίυο

Δύσκολη πλειοψηφία

Συμφωνά με το στο Business Insider στέλεχος των Δημοκρατικών δήλωσε ανώνυμα ότι «δεν υπάρχουν αρκετές ψήφοι για να εκριθεί το νομοσχέδιο για τις επενδ\ύυεις στις υποδομές αυτόν τον μήνα».
Σημείωσαν ότι η επιστολή αντιπροσώπευε μόνο εννέα νομοθέτες, καθώς η αριστερή τέρυγα των Προοδευτικών (Progressives) έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αντιταχθεί στο σχέδιο νόμου έως ότου η Γερουσία εγκρίνει το νομοσχέδιο για τις υποδομές αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Η προειδοποίηση Pelosi

Η Pelosi είχε δηλώσει ότι δεν θα φέρει το νομοσχέδιο για τις υποδομές σε ψηφοφορία στη Βουλή, έως ότου η Γερουσία εγκρίνει το πακέτο δημοσιονομικών δαπανων  σε μια προσπάθεια να πείσει τους προοδευτικούς Δημοκρατικούς που ανησυχούν να συγκεντρώσουν αρκετή υποστήριξη για το πακέτο δημοσιονομικών δαπανών για την κοινωνική μέριμνα και προειδοποίησε ότι και τα δύο νομοσχέδια πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή και τη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης