Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εβδομαδιαία κέρδη 0,9% για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.778,2 δολ/ουγγιά

tags :
Εβδομαδιαία κέρδη 0,9% για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.778,2 δολ/ουγγιά
Κέρδη 0,9% για τον χρυσό στην εβδομάδα

Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας 13/8, στον απόηχο της απροσδόκητης βουτιάς που σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ κατέγραψε σημαντική επιδείνωση τον Αύγουστο καθώς οι εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας, κυρίως λόγω της ραγδαίας επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την εξέλιξη της οικονομίας.
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε στις 70,2 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 81,2 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του πανεπιστημίου.
Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα βελτιωθεί οριακά στις 81,3 μονάδες.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η έβδομη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγράψει ο δείκτης στην ιστορία του.
Μετά τα στοιχεία αυτά, το αμερικανικό δολάριο κινήθηκε πτωτικά κατά 0,6% σύμφωνα με τον δείκτη ICE US Dollar, ενώ υποχώρησε και η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ στο 1,314%, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο ελκυστικό στους επενδυτές ως ασφαλές καταφύγιο.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο +1,5% στα 1.778,20 δολάρια ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε κέρδη 0,9%.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης