Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία ενάντια στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid

Μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία ενάντια στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid
Διαδηλωτές πορεύθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, της Μασσαλίας, της Νίκαιας, του Μονπελιέ και άλλων πόλεων

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία για πέμπτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο (14 -15/8) ενάντια στη λεγόμενη κάρτα υγείας ή αλλιώς πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid -19.
Οι κινητοποιήσεις αυτές, μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού, θεωρούνται από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες.
Διαδηλωτές πορεύθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, της Μασσαλίας, της Νίκαιας, του Μονπελιέ και άλλων πόλεων κουνώντας πλακάτ με την ένδειξη «Pass = Apartheid» και φωνάζοντας «Ελευθερία, ελευθερία».

Αυξάνεται ο αριθμός των διαδηλωτών

Ο αριθμός των διαδηλωτών έχει υπερδιπλασιαστεί μεταξύ του πρώτου και του τέταρτου Σαββάτου διαμαρτυρίας, από 114.000 στις 17 Ιουλίου σε 237.000 στις 7 Αυγούστου.
Οι αρχές εκτιμούν ότι οι περισσότερες από 200 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα είχαν συνολικό αριθμό περίπου 250.000 διαδηλωτών.
Οι διαμαρτυρίες έχουν ενώσει διαφορετικές ομάδες πολιτών ενάντια στη νομοθεσία του προέδρου Emmanuel Macron για την αναχαίτιση του νέου κύματος Covid.
Από την προηγούμενη Δευτέρα (9/8), οι πολίτες καλούνται να επιδείξουν το πάσο σε δημόσιους χώρους, αποδεικνύοντας ότι έχουν εμβολιαστεί ή πρόσφατα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορωνοϊό.
Μετά από μια εβδομάδα επιείκειας από την αστυνομία, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα είναι αυστηρή στους υγειονομικούς ελέγχους από τις 16 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης