Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοποριακή ανακάλυψη: Τα αντισώματα των λάμα μπορούν να εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό

Πρωτοποριακή ανακάλυψη: Τα αντισώματα των λάμα μπορούν να εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό
Το πείραμα με λάμα στις ΗΠΑ που γεννά ελπίδες για την καταπολέμηση του Covid - 19
Σχετικά Άρθρα

Ομάδα Ισραηλινών και Αμερικανών ερευνητών βρήκαν έναν συνδυασμό αντισωμάτων που προέρχονται από τα λάμα και τα οποία μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία του κορωνοϊού.
Ισραηλινοί και Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα κοκτέιλ νανοσωμάτων που θα μπορούσε να εξουδετερώσει τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Delta.
Τα νανοσώματα είναι αντισώματα που προέρχονται τα από λάμα - ή άλλα μέλη της οικογένειας των καμήλων.
Η ανακάλυψη του κοκτέιλ και η αποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.
«Εάν μπορέσουμε να παράγουμε ένα καινοτόμο φάρμακο μέσω του κοκτέιλ, θα είναι μια σωτήρια θεραπεία-εάν χορηγηθεί νωρίς στην ασθένεια», σύμφωνα με τη καθηγήτρια του Hebrew University, Dina Schneidman-Duhovy, η οποία συνέβαλε στη μελέτη από κοινού τον ερευνητή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ Yi Shi.

Και προληπτική θεραπεία

«Επιπλέον, όποιος εκτίθεται σε διαγνωσμένο ασθενή θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει αυτήν τη θεραπεία ως προληπτική θεραπεία», όπως ανέφερε.
Η δομική ανάλυση των νανοσωμάτων που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές παρέχει επιλογές για την ανάπτυξη εμβολίων ή μελλοντικών θεραπειών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα κορωνοϊών και ακόμη και να εξαλείψουν ασθένειες που μοιάζουν με τον κορωνοϊό, ανέφεραν οι ερευνητές.
Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι το κοκτέιλ νανοσωμάτων εξουδετερώνει τον ιό, τον εμποδίζει να μολύνει τα κύτταρα και εμποδίζει την εμφάνιση της νόσου.
Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη της ερευνητικής ομάδας.
Τον Δεκέμβριο του 2019, ακόμη και πριν από την εμφάνιση του SARS-CoV-2, οι ερευνητές αναφέρθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science στην ανάπτυξη τεχνολογίας για την αναγνώριση νανοσωμάτων χρησιμοποιώντας πρωτεϊνομετρική, η οποία καθορίζει λειτουργικά δίκτυα πρωτεϊνών σε επίπεδο κυττάρων και ιστών ή ολόκληρο τον οργανισμό.
Αφού εμφανίστηκε η ασθένεια, αντιλήφθηκαν ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική και τη χρησιμοποίησαν για να προσδιορίσουν ποια νανοσώματα από δεκάδες εκατομμύρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εμποδίσουν τη μόλυνση από ιό.

Το πείραμα στις ΗΠΑ

Για αυτό το πείραμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λάμα σε ένα αγρόκτημα στη Μασαχουσέτη.
Εμβολίασαν ένα συγκεκριμένο μαύρο λάμα με το όνομα Wally με ένα κομμάτι πρωτεΐνης ακίδων του κορωνοϊού.
Δύο μήνες αργότερα, το λάμα παρήγαγε νανοσώματα κατά του ιού.
Τα λάμα, εξήγησε ο Tomer Cohen, φοιτητής στο εργαστήριο της Schneidman-Duhovy, χρησιμοποιήθηκαν επειδή όχι μόνο παράγουν αντισώματα παρόμοια με τα ανθρώπινα, αλλά παράγουν και αυτά τα νανοσώματα που είναι λιγότερο από το μισό του μοριακού βάρους και μπορούν να φτάσουν σε περιοχές που είναι απρόσιτες. μεγαλύτερα αντισώματα.
Τα νανοσώματα μπορούν να χορηγηθούν με εισπνοή, γεγονός που τα καθιστά φθηνότερα και ευκολότερα στη χρήση.
Το πιο δύσκολο έργο δεν ήταν η παραγωγή των νανοσωμάτων, αλλά ο προσδιορισμός του ποιο από αυτά είναι καλύτερο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια ακριβή δομική χαρτογράφηση για να επιλέξουν τα οκτώ νανοσώματα, μερικά από τα οποία έδειξαν ότι συνδέονται με περιοχές χωρίς αιχμές στις οποίες τα κανονικά αντισώματα δεν έχουν καθόλου πρόσβαση.

Και ενάντια στις μεταλλάξεις

Μάλιστα μερικά από αυτά τα νανοσώματα λειτουργούν ενάντια στα στελέχη της Alpha και της Delta και πιθανώς λειτουργούν ενάντια και σε άλλες μεταλλάξεις.
«Η εύρεση αυτών των μηχανισμών είναι εξαιρετικά σημαντική για την πρόληψη της εισόδου του ιού στα κύτταρα, όχι μόνο για τις υπάρχουσες παραλλαγές και αυτές που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον, αλλά και για άλλους ιούς από την οικογένεια των κορωνοϊών, οι οποίοι μπορεί να εξελιχθούν σε παρόμοιες παγκόσμιες ασθένειες στο μέλλον, γράφει σχετικά η Jerusalem Post.
Το κοκτέιλ βρίσκεται ακόμη υπό κλινικές δοκιμές και ως εκ τούτου δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στα νοσοκομεία, τόνισε h Schneidman-Duhovy.
Ωστόσο, είπε ότι «σίγουρα βλέπουμε πως υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης