Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ διατηρεί ανοιχτό το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ διατηρεί ανοιχτό το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Διεθνής προβληματισμός για την εξέλιξη της κατάστασης στο Αφγανιστάν
Σχετικά Άρθρα
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή 15 Αυγούστου.
«Το ΝΑΤΟ βοηθάει να παραμείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο της Καμπούλ για να διευκολυνθούν και να συντονιστούν οι αναχωρήσεις» από τη χώρα, έγραψε ο Stoltenberg στο Twitter, προσθέτοντας ότι έχει μιλήσει με τους υπουργούς Εξωτερικών του Καναδά, της Δανίας και της Ολλανδίας.
Την ίδια ώρα αξιωματούχος της Συμμαχίας ενημέρωσε πως ανεστάλησαν όλες οι εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ανακοίνωσε σήμερα σε μια προειδοποίηση ασφαλείας ότι η κατάσταση ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν αλλάζει γρήγορα προς το χειρότερο, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, όπου υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα βοηθούν στην απομάκρυνση των περισσοτέρων μελών του αμερικανικού προσωπικού.
«Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης