Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη έρευνα για την ασφάλεια του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Επίσημη έρευνα για την ασφάλεια του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2018 έχει καταγράψει συνολικά 11 ατυχήματα στα οποία οχήματα της Tesla "ενεπλάκησαν σε ατυχήματα και στη συνέχεια χτύπησαν ένα ή περισσότερα οχήματα”   

Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε την Δευτέρα 16/9 ότι ξεκινά επίσημη έρευνα για την ασφάλεια του συστήματος αυτόματης υποβοήθησης οδηγού, Autopilot, της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, του Elon Musk, μετά από σειρά ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2018 έχει καταγράψει συνολικά 11 ατυχήματα στα οποία οχήματα της Tesla "ενεπλάκησαν σε ατυχήματα και στη συνέχεια χτύπησαν ένα ή περισσότερα οχήματα”. 
Η NHTSA ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το σύστημα Autopilot που είναι εγκατεστημένo στα Models Y, X, S και 3 κυκλοφορίας 2014-2021.
Όπως σημειώνει επίσης το Reuters, η NHTSA έχει αναθέσει τα τελευταία χρόνια σε πολλές ομάδες διερεύνησης ατυχημάτων να εξετάσει σειρά ατυχημάτων μεμονωμένων οχημάτων της Tesla.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης