Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νίκη των Taliban στο Αφγανιστάν είναι η αποτυχία των Biden, NATO, CIA απέναντι σε μια τρομοκρατική οργάνωση

Η νίκη των Taliban στο Αφγανιστάν είναι η αποτυχία των Biden, NATO, CIA απέναντι σε μια τρομοκρατική οργάνωση
Οι Taliban δεν είναι απλοί αντάρτες, είναι στυγνοί δολοφόνοι, τρομοκράτες που υπέθαλψαν όλες τις σκληρές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Al Qaida και το ISIS.
Σχετικά Άρθρα

Η νίκη των Taliban στο Αφγανιστάν… μετά από 20 χρόνια όπου ο αμερικανικός στρατός και οι νατοϊκές δυνάμεις κατέλαβαν την χώρα ως απάντηση στις επιθέσεις της Al Qaida στις ΗΠΑ… είναι απόδειξη παταγώδους αποτυχίας του εγχειρήματος.
Δεν είναι μόνο το Αφγανιστάν.
Εάν δει κανείς τι συμβαίνει στο Ιράκ, το συμβαίνει στην Συρία ή στον Λιβύη εμφύλιος πόλεμος διχοτόμηση, η αραβική άνοιξη δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα αποτυχημένο πείραμα.
Οι Taliban δεν είναι απλοί αντάρτες, είναι στυγνοί δολοφόνοι, τρομοκράτες που υπέθαλψαν όλες τις σκληρές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Al Qaida και το ISIS.
Οι Taliban έχουν κάνει φρικτά εγκλήματα κυρίως κατά των αμάχων Αφγανών, κυρίως γυναικών αλλά και όσων ήταν αντίθετοι με τις αιμοσταγείς πρακτικές τους.
Οι Taliban είναι παράσιτα της κοινωνίας και ορθώς πολλοί δυτικοί ηγέτες έσπευσαν να αποδοκιμάσουν το γεγονός ότι κατέλαβαν την Καμπούλ την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σε διάρκεια 72 ωρών.
Στο διάγγελμα τους οι Taliban χρησιμοποίησαν γλώσσα ήπια… αλλά κανείς δεν τους πιστεύει και αυτό αποδεικνύεται από το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Οι πολίτες του Αφγανιστάν φοβούνται αντίποινα και αποχωρούν άρον – άρον.
Έφθασαν να ανεβαίνουν πάνω στο αεροπλάνο, Αφγανοί στα εξωτερικά τοιχώματα του… και κατά την απογείωση να πέφτουν βρίσκοντας φρικτό θάνατο.
Ορισμένοι προβαίνουν σε απονενοημένες πράξεις καθώς θεωρούν τους Taliban μισητούς εχθρούς και είναι καθώς δεν είναι τίποτε άλλο από μια στυγνή τρομοκρατική οργάνωση.
Ήδη η Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι αποτύχαμε, η αποχώρηση των αμερικανών από το Αφγανιστάν ήταν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Οι Αφγανοί πολίτες είναι τρομοκρατημένοι, οι αμερικανοί για πολλοστή φορά τους αφήνουν αβοήθητους.

Γιατί απέτυχαν Biden, NATO, CIA

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο αμερικανικός παράγοντας ο οποίος διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο στον συντονισμό όλων των Νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν… απέτυχε.
Οι ΗΠΑ στο διάστημα των 20 ετών επένδυσαν και δαπάνησαν σχεδόν 1 τρισεκ. δολάρια τα οποία πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.
Το Αφγανιστάν δεν έχει πετρέλαιο, ούτε έχει κάποια στρατηγική σημασία, πλην του γεγονότος ότι βρίσκεται κοντά στο Ιράν.
Οι ΗΠΑ υποστήριζαν ότι έχουν εκσυγχρονίσει τους 200.000 στρατιώτες του Αφγανιστάν και ότι η χώρα διαθέτει μάχιμες δυνάμεις.
Η προέλαση των Taliban σε 72 ώρες να καταλάβουν όλο το Αφγανιστάν αποδεικνύει ότι όλα αυτά ήταν αέρας… προφανώς και ο τακτικός στρατός του Αφγανιστάν κατέρρευσε.

Παταγώδης αποτυχία Biden

Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος φέρει τεράστια ευθύνη για την αποτυχία των αμερικανών στο Αφγανιστάν.
Κατηγόρησε τον Trump τον πρώην πρόεδρο… αλλά τα επιχειρήματα του ήταν διάτρητα.
Ο Trump ζήτησε από τον Biden να παραιτηθεί από ανικανότητα και αποτυχία.
Οι Taliban ανακήρυξαν Ισλαμική Δημοκρατία και οι αμερικανοί, όπως και πλήθος χωρών το μόνο που κάνουν είναι να αποχωρούν κακήν κακώς.
Ο Biden ως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε σχέδιο, ψέλλισε κάτι δικαιολογίες ρίχνοντας την ευθύνη στον Trump αλλά όλοι γνωρίζουν ότι για την αποτυχία του Αφγανιστάν ευθύνη φέρει ο αμερικανός Πρόεδρος.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι Taliban ελέγχουν πάνω από το 90% του Αφγανιστάν και κέρδισαν τα εδάφη αυτά, όσοι οι αμερικανοί απέσυραν δυνάμεις.
Ο Biden δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που επέτρεψε την απόσυρση… αλλά κατηγόρησε τον Trump.
«Όταν ήρθα στο αξίωμα, κληρονόμησα μια συμφωνία που υπέγραψε ο προκάτοχός μου.
Είχε ζητήσει από τους Taliban να συζητήσουν την απόσυρση των αμερικανών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν με προθεσμία την 1η Μαΐου 2021.
Λίγο πριν αποχωρήσει από την θέση του Προέδρου ο Trump, μείωσε επίσης τις αμερικανικές δυνάμεις στο ελάχιστο των 2.500 στρατιωτών.
Επομένως, όταν έγινα πρόεδρος, ανέφερε ο Biden, αντιμετώπισα μια επιλογή - να συνεχίσω τη συμφωνία, με μια σύντομη παράταση για να αποσύρουμε τις δυνάμεις μας και τις δυνάμεις των συμμάχων μας με ασφάλεια, ή να ενισχύσουμε την παρουσία μας και να στείλουμε περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα να πολεμήσουν για άλλη μια φορά σε μια εμφύλια σύγκρουση αλλά αυτό δεν θα το επέτρεπα»

Τι αναφέρουν ανώτατοι στρατιωτικοί;

Ο εν αποστρατεία στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, ο πρώην Αμερικανός διοικητής του Αφγανιστάν, εξέδωσε μια σκληρή δήλωση υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των αμερικανών και η προέλαση των Taliban είναι «μια τεράστια υποχώρηση στην εθνική ασφάλεια» που «θα γίνει πολύ χειρότερη».

Απέτυχε το ΝΑΤΟ

Ήδη η Γερμανία ευθέως αναφέρει ότι το χάος στο Αφγανιστάν είναι αποτυχία του ΝΑΤΟ και των νατοϊκών δυνάμεων.
Πως μετά από 20 χρόνια ισχυρής στρατηγικής παρουσίας, όπου είχαν εκπαιδεύσει 200.000 Αφγανούς στρατιώτες… ο στρατός κατέρρευσε εντός 72 ωρών;

Απέτυχε και η CIA

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προβλέψει ότι οι Taliban για α φθάσουν στην Καμπούλ θα απαιτούνταν τουλάχιστον 90 ημέρες.
Εν συνεχεία βλέποντας την προέλαση των Taliban άλλαξαν την πρόβλεψη σε 60 με 90 ημέρες.
Τελικά η Καμπούλ έπεσε σε διάστημα 72 ωρών δηλαδή μέσα σε 3 ημέρες χωρίς καμία αντίσταση.
Η αστυνομία παραδόθηκε και παρέδωσε και εξοπλισμό.
Οι στρατιώτες αυτομόλησαν και διασκορπίστηκαν.

Ο Αφγανός Πρόεδρος είναι ένας άθλιος απατεώνας

Ο απομακρυσμένος Αφγανός πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα με αυτοκίνητα και ελικόπτερο «γεμάτο μετρητά»
Καθώς οι Taliban βρίσκονταν στις πύλες της Καμπούλ, ο Πρόεδρος Ashraf Ghani (Ασράφ Γκάνι) έσπευσε να φύγει από τη χώρα προς το γειτονικό Τατζικιστάν.
Όταν ο στρατός ενημερώθηκε ότι ο Πρόεδρος της χώρας δραπέτευσε δεν είχε νόημα να δώσουν καμία μάχη.
Σύμφωνα με δήλωση της ρωσικής πρεσβείας, οι συνθήκες αποχώρησης του Ασράφ Γκάνι είναι ακόμη χειρότερες, με την πρεσβεία στην Καμπούλ να λέει ότι ο Ασράφ Γκάνι «είχε φύγει από τη χώρα με τέσσερα αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο γεμάτο μετρητά και έπρεπε να αφήσει πίσω του κάποια χρήματα».
«Τέσσερα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα χρήματα, προσπάθησαν να βάλουν μέρος των χρημάτων σε ένα ελικόπτερο, αλλά δεν χωρούσαν όλα.
Και μερικά από τα χρήματα έμειναν στο έδαφος του σημείου απογείωσης».
Η πρεσβεία επικαλέστηκε «μάρτυρες» που είδαν την περίεργη σκηνή στον διάδρομο του αεροδρομίου.
Ένας βοηθός του Προέδρου Putin, ανέφερε ότι «ελπίζω να μην τα πήραν όλα»
Η ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ επιβεβαίωσε ότι ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία ένα τεράστιο χρηματικό ποσό κατά τη φυγή του από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ασράφ Γκάνι βρίσκεται τώρα στο Ομάν, αφού το αεροσκάφος του δεν του επιτράπει να εισέλθει στο Τατζικιστάν.
Αν και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται ως προς την θέση που βρίσκεται, ωστόσο υπάρχουν εικασίες ότι θα μπορούσε τελικά να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ο Σάχης έφυγε από το Ιράν για τις ΗΠΑ το 1979.
Πάνω από 20 χρόνια στρατιωτικής παρουσίας των αμερικανών και περίπου 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια να έχουν ξοδευτεί σίγουρα ο Αφγανός Πρόεδρος θα πήρε αρκετά για να είναι μια μαριονέτα.

Η υποκρισία

Πρόεδρος Ashraf Ghani πριν από τρεις μήνες σε συνέντευξη:
Ε: Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνησή σας χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ;
Α: Για πάντα.
Το για πάντα ήταν τελικά 3 ημέρες.

Η Κίνα, ταυτόχρονα, φαίνεται να κινείται προς την επίσημη αναγνώριση της κυριαρχίας των Taliban στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι Taliban έχουν στείλει φρουρούς στις ρωσικές και κινεζικές πρεσβείες:

Επί του παρόντος, μόνο οι πρεσβείες της Ρωσίας και της Κίνας λειτουργούν στο Αφγανιστάν. Και οι δύο φυλάσσονται από τους Taliban.
afganistannn.png

kampilll.png
GettyImages-1234713733-a-700x420.jpg
E85WBe1VIAI_gJA.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης