Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακτή Ελεφαντοστού: Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα Έμπολα

Ακτή Ελεφαντοστού: Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι πέραν του επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού Έμπολα που εντοπίστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, τώρα καταγράφηκε ένα ύποπτο κρούσμα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι πέραν του επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού Έμπολα που εντοπίστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, τώρα καταγράφηκε ένα ύποπτο κρούσμα και 9 επαφές που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
"Όσον αφορά τους αριθμούς, υπάρχουν δύο κρούσματα. Ένα που επιβεβαιώθηκε -μια νεαρή γυναίκα- και υπάρχει επίσης ένα ύποπτο κρούσμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
"Αυτήν την στιγμή έχουν εντοπιστεί 9 επαφές", πρόσθεσε.

18χρονη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα εντοπίστηκε το Σάββατο στην Αμπιτζάν. Πρόκειται για μια 18χρονη από τη Γουινέα, η οποία έφτασε στην Ακτή Ελεφαντοστού στις 11 Αυγούστου προερχόμενη από την πόλη Λαμπέ, στην βόρεια Γουινέα, διασχίζοντας οδικώς απόσταση μεγαλύτερη από 1.500 χιλιόμετρα.
Η ασθενής λαμβάνει θεραπεία σε νοσοκομείο της Αμπιτζάν, ενώ τη Δευτέρα ξεκίνησε επιχείρηση εμβολιασμού των εργαζομένων του τομέα της υγείας κατά του ιού Έμπολα.
Οι κάτοικοι συνοικίας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου διέμεινε η νεαρή από την Γουινέα, εμβολιάστηκαν χθες, Τρίτη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.
"Γνωρίζουμε ότι η ασθενής έμεινε εδώ προτού πάει στο νοσοκομείο, άρα όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στα περίχωρα και αποτελούν επαφές θα πρέπει να εμβολιαστούν", δήλωσε ο   υπουργός Υγείας της Ακτής Ελεφαντοστού.
Ο υπουργός σημείωσε ότι "αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες ότι οι επαφές θα ανέλθουν σε 2.000", διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αυτούς που ταξίδεψαν με τη νεαρή γυναίκα που έχει μολυνθεί από τον ιό και αυτούς που ήρθαν σε επαφή με αυτούς τους ταξιδιώτες.
Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο Αμπιτζάν ξεκίνησε τη Δευτέρα.
Εξάλλου η έρευνα για τις επαφές της νεαρής γυναίκας συνεχίζεται στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε στην Γουινέα.
Το ξέσπασμα αυτό στην Ακτή Ελεφαντοστού είναι το τρίτο στην αφρικανική ήπειρο φέτος, έπειτα από αυτά που εντοπίστηκαν στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Γουινέα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης