Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι εξασθενούν τα εμβόλια και από 20/9 ξεκινούν την 3η δόση… ασκούν πιέσεις οι φαρμακευτικές

Επίσημο: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι εξασθενούν τα εμβόλια και από 20/9 ξεκινούν την 3η δόση… ασκούν πιέσεις οι φαρμακευτικές
Oι αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι η 3η δόση απαιτείται επειδή έχει παρατηρηθεί ότι το τείχος ανοσίας ξεθωριάζει προκαλώντας ήπια ή και βαριά νόσηση ακόμη και σε εμβολιασμένους.
Σχετικά Άρθρα

Μετά το Ισραήλ που έχει προσεγγίσει τα 1,1 εκατ εμβολιασμένους με τρεις δόσεις… και οι ΗΠΑ υιοθετούν αυτή την πολιτική και θα ξεκινήσουν από 20 Σεπτεμβρίου μαζικούς εμβολιασμούς με την 3η δόση.
Μάλιστα οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι η 3η δόση απαιτείται επειδή έχει παρατηρηθεί ότι το τείχος ανοσίας ξεθωριάζει προκαλώντας ήπια ή και βαριά νόσηση ακόμη και σε εμβολιασμένους.
Την ίδια στιγμή, ορισμένα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες ασκούν πιέσεις, ώστε να χορηγηθεί η 3η δόση ώστε να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη.

Επίσημο: Ξεκινάει η 3η δόση εμβολίων στις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να διανέμουν ευρέως την 3η δόση των εμβολίων κατά του COVID-19 αρχής γενομένης από 20 Σεπτεμβρίου 2021 και θα την προτείνουν στους περισσότερους Αμερικανούς που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, σύμφωνα με πολλούς κορυφαίους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας.
Σε κοινή δήλωση τους, η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Rochelle Walensky, του Διευθυντή Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας Francis Collins, του Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων Anthony Fauci και της εν ενεργεία Επιτρόπου Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων Janet Woodcock τόνισαν ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν 3η δόση εμβολίων 8 μήνες μετά την δεύτερη δόση των εμβολίων της Moderna και Pfizer.

Όσοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson μεμονωμένα θα χρειαστούν επίσης δεύτερη δόση, αν και χρειάζονται περισσότερα δεδομένα πριν από την επίσημη σύσταση.
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson χρησιμοποιεί έναν πιο παραδοσιακό μηχανισμό αδενοϊού, ενώ τα εμβόλια Pfizer και Moderna χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA.

«Τα διαθέσιμα δεδομένα καθιστούν πολύ σαφές ότι η προστασία από τη μόλυνση SARS-CoV-2 αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου μετά τις αρχικές δόσεις εμβολιασμού και σε συνδυασμό με την κυριαρχία της παραλλαγής Delta, αρχίζουμε να βλέπουμε στοιχεία μειωμένης προστασίας ήπια έως και μέτρια νοσηρότητα», ανέφεραν στην επίσημη ανακοίνωση τους οι κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ετοιμάζονται τώρα να προσφέρουν την 3η δόση ή τις αναμνηστικές δόσεις, όπως τις αναφέρουν από τις 20 Σεπτεμβρίου 2021, προσθέτοντας ότι άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα πιθανότατα θα είναι επιλέξιμα για τον τρίτο εμβόλιο.
Θα συμπεριληφθούν και ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ηλικιωμένους σε γηροκομεία και άλλους ηλικιωμένους.

«Με βάση την τελευταία εκτίμησή μας, η τρέχουσα προστασία των εμβολίων έναντι σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας αλλά και θανάτων θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά για εκείνους που διατρέχουν το υψηλότερο κίνδυνο ή εμβολιάστηκαν κατά τις αρχικές φάσεις της διάθεσης των εμβολίων», ανέφερε η κοινή δήλωση.
«Για το λόγο αυτό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστεί ένας τρίτος εμβολιασμός για να μεγιστοποιηθεί η προστασία που προκαλείται από το εμβόλιο και να παραταθεί η ανθεκτικότητά του».

Η κίνηση για τη σύσταση 3ης δόσης εμβολίων στις ΗΠΑ είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει κριτική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος κάλεσε πρόσφατα πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες να διακόψουν την 3η δόση και να παράσχουν εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες.

Οι φαρμακευτικές εταιρίες… πιέζουν την 3η δόση

Έχει ασκηθεί μεγάλη κριτική σε Pfizer και Moderna ότι πίεσαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους υγείας να συστήσουν γρήγορα την 3η δόση για να μπορέσουν να κερδίσουν περισσότερα.
Και οι δύο εταιρείες προβλέπεται να αποκομίσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από εμβόλια του COVID-19 τα επόμενα χρόνια.
Περισσότεροι από δώδεκα επιστήμονες με επιρροή δήλωσαν στο Reuters ότι η σύσταση για 3η δόση εμβολίων λίγους μήνες μετά την τον βασικό εμβολιασμό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των πολιτών στα εμβόλια.
Ορισμένοι εξέφρασαν επίσης ανησυχία για δηλώσεις που έγιναν από στελέχη της Pfizer ότι θα χρειαστούν εμβολιασμοί κάθε 12 μήνες.
Ο πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, ο οποίος τώρα ηγείται η παγκόσμια πρωτοβουλία δημόσιας υγείας Resolve to Save Lives δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, ακόμη δεν έχει τελειώσει ο βασικός εμβολιασμός και ξεκινάει η 3η δόση εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης