Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: O CEO της Astrazeneca ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος για το 2020 με 15 εκατ. λίρες

Μ. Βρετανία: O CEO της Astrazeneca ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος για το 2020 με 15 εκατ. λίρες
Ο CEO της Astrazeneca είδε τις αποδοχές του να εκτοξεύονται έναντι των υπολοίπων CEOs της Μ. Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα
Ο Pascal Soriot, διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO της Βρετανίας το 2020, μια χρονιά που οι CEO των εταιρειών του FTSE 100 είδαν τις αποδοχές τους ναυποχψωρούν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο, εν μέσω της πανδημίας.
Ο Soriot, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για τη διαχείριση εν μέσω της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία παράγει το εμβόλιο κατά της covid -19 σε τιμή κόστους, έλαβε 15,45 εκατομμύρια λίρες (21,25 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε έκθεση του High Pay Center, σύμφωνα με το Reuters.

Οι γενναιόδωρες αμοιβές των CEOs παρά τη μείωση

Την ίδια ώρα, η μέση αμοιβή για διευθύνοντες συμβούλους στον βασικό δείκτη μετοχών της Βρετανίας ανήλθε σε 2,69 εκατ, λίρες από 3,25 εκατομμύρια λίρες το 2019, διαπίστωσε η έκθεση, ενώ παρά τη μεγάλη πτώση, εξακολουθεί να είναι 86 φορές μεγαλύτερη από τις μέσες αποδοχές για τον μέσο εργαζόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι μέτοχοι ζήτησαν από τους CEOs να μοιραστούν το οικονομικό βάρος, καθώς οι εταιρείες σε διάφορους τομείς βίωσαν μια δύσκολη χρονιά, λόγω των lockdowns.
Το ποσοστό των εταιρειών που καταβάλλουν μπόνους υποχώρησε στο 64% από 89% το 2019, ενώ το 77% κατέβαλε μακροπρόθεσμα κίνητρα με βάση τις επιδόσεις τα προηγούμενα 3-5 χρόνια, έναντι 82% το προηγούμενο έτος.
Από τις εννέα εταιρείες που έλαβαν δημόσιο χρήμα μέσω του προγράμματος αποχώρησης της βρετανικής κυβέρνησης, η μέση αμοιβή του CEO ήταν 2,2 εκατομμύρια λίρες.
"Τα πακέτα αμοιβών CEO έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν την εμπειρία των μετόχων, των εργαζομένων και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, έτσι από μια άποψη τα χαμηλότερα επίπεδα αμοιβών δείχνουν το σύστημα να λειτουργεί όπως προβλέπεται", δήλωσε ο διευθυντής του High Pay Center Luke Hildyard.
«Από την άλλη πλευρά, αυτές είναι ακόμα πολύ γενναιόδωρες ανταμοιβές ... σε μια εποχή που, γενικά, η κυβερνητική υποστήριξη για την οικονομία ήταν πιθανότατα πιο σημαντική για την επιβίωση και την επιτυχία των μεγαλύτερων εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου από τις αποφάσεις των στελεχών τους. "
Την πρώτη πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων CEOs συμπληρώνουν οι Brian Cassin της Experia, με 10,3 εκατομμύρια λίρες, Albert Manifold της CRH με 9,92 εκατομμύρια λίρες, Laxman Narasimhan της Reckitt Benckiser, με 9,24 εκατομμύρια λίρες και Rob Perrins του Berkeley, με 8,03 εκατομμύρια λίρες, αναφέρεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης