Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Έρευνα για βόμβα - Εκκενώθηκε η Times Square

Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Έρευνα για βόμβα - Εκκενώθηκε η Times Square
Το Κογκρέσο δεν συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα, λόγω των θερινών διακοπών της Βουλής, αλλά υπάλληλοι κυκλοφορούν στον περίβολο του Καπιτωλίου
(upd) Αναστάτωση στη Νέα Υόρκη, με την Αστυνομία να καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από την Times Square, εν μέσω αναφορών για βόμβα στο σημείο.
«Λόγω αστυνομικής έρευνας, αποφύγετε την περιοχή West 45 Street έως 48 Street στο Μπρόντγουεη έως την 7η Λεωφόρο στο Μανχάταν. Θα ακολουθήσει ενημέρωση» αναφέρεται στον επίσημο επίσημος λογαριασμός του NYPD News στο Twitter.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέρος τηςTimes Square εκκενώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αφού ένα ύποπτο αντικείμενο που μοιάζει σαν κουτί με μπισκότα «εκσφενδονίστηκε» προς τους πολίτες στην πλατεία Father Duffy.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αντικείμενο είναι πραγματική βόμβα, αλλά οι αρχές λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, υπήρξε ανησυχία στην αμερικανική πρωτεύουσα της Ουάσινγκτον.

  
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bn:

Η αστυνομία επενέβη σήμερα, Πέμπτη 19/8, γύρω από ένα όχημα ύποπτο για εκρηκτικά, κοντά στο Καπιτώλιο, την έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.
«Πρόκειται για έρευνα για απειλή βόμβας», διευκρίνισε η αστυνομία του Καπιτωλίου αφότου δήλωσε νωρίτερα ότι ερευνά ένα «όχημα ύποπτο κοντά στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου», όπως μετέδωσε το AFP.
Σημειώνεται πως το Κογκρέσο δεν συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα, λόγω των θερινών διακοπών της Βουλής, αλλά υπάλληλοι κυκλοφορούν στον περίβολο του Καπιτωλίου.
Η αστυνομία «στέλνει διαπραγματευτές για να συνομιλήσουν με έναν άνδρα μέσα σε ένα φορτηγό που συνιστά αυτή την απειλή», μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αστυνομική πηγή.
Πάντως, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν επιβεβαιώνουν, επί του παρόντος, αυτή την τελευταία πληροφορία.
Καλούν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Κογκρέσο, από την άλλη πλευρά ενός δρόμου και ενός πάρκου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης