Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eννέα εντάλματα σύλληψης έχει εκδώσει το καθεστώς Erdogan κατά του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Hakan Şükür

Eννέα εντάλματα σύλληψης έχει εκδώσει το καθεστώς Erdogan κατά του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Hakan Şükür
Ο 50χρονος πρώτος σκόρερ στην τουρκική Super League έγινε στόχος του προέδρου Erdogan όταν παραιτήθηκε από το κυβερνών κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης

Στο πλαίσιο μιας κλιμακούμενης εκστρατείας εκφοβισμού αντιπάλων και αντιφρονούντων, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για τον θρύλο του τουρκικού ποδοσφαίρου Hakan Şükür, παλαίμαχο επιθετικό της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατασαράι και πρώην πολιτικό.
Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της 12ης Ιουλίου 2021, οι Τούρκοι εισαγγελείς ζητούν τη σύλληψη του Şükür, κατοίκου των ΗΠΑ, για συκοφαντική δυσφήμιση και τρομοκρατία, κατηγορίες που χρησιμοποιεί συχνά η κυβέρνηση του Ισλαμιστή Προέδρου Recep Tayyip Erdogan για να καταστέλλει την ελευθερία έκφρασης.
Ο 50χρονος πρώτος σκόρερ στην τουρκική Super League έγινε στόχος του προέδρου Erdogan, τότε πρωθυπουργού, όταν παραιτήθηκε από το κυβερνών κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης (AKP) το 2013, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κυβερνητικές παρεμβάσεις σε μεγάλες έρευνες διαφθοράς που ενοχοποιούσε τον «σουλτάνο» και τον στενό του κύκλο.
Την ημέρα που ο πρώην ποδοσφαιριστής παραιτήθηκε, του προσφέρθηκε μια θέση υπουργείου από την κυβέρνηση για να αγοράσει τη σιωπή του και να αποτρέψει την αναχώρησή του, αλλά την απέρριψε και αποχώρησε από το κόμμα.
Ως ανεξάρτητος βουλευτής, ο Şükür έγινε τότε ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Erdogan και της κυβερνητικής πολιτικής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης