Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το νέο στοίχημα του Elon Musk είναι το Tesla Bot... ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Το νέο στοίχημα του Elon Musk είναι το Tesla Bot... ένα ανθρωποειδές ρομπότ
Σύμφωνα με τον Musk, η Tesla είναι ήδη «η μεγαλύτερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο», με τα αυτοκίνητά της να είναι κατά βάση ρομπότ
Μπορεί η Tesla να βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης έρευνας για το σύστημα autopilot των αυτοκινήτων της, αλλά πλέον παρουσίασε το νέο project της: το Tesla Bot... ένα ανθρωποειδές ρομπότ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk έκανε μια προεπισκόπηση του Tesla Bot, ενός ρομπότ 5 ποδιών-8 ιντσών με οθόνη για πρόσωπο, βάρος περίπου 125 κιλών και ικανό να κινείται περίπου 5 μίλια/ώρα - αρκετά αργά για άνθρωπο.
Και όπως προανήγγειλε ένα πρωτότυπο αναμένεται το επόμενο έτος.

Τα επόμενα βήματα της Tesla

Ο Musk είπε ότι η κατασκευή ενός ανθρωποειδούς ρομπότ είναι το λογικό επόμενο βήμα για την Tesla, καθώς, όπως είπε, είναι ήδη «η μεγαλύτερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο», με τα αυτοκίνητά της να είναι κατά βάση ρομπότ.
Το ανθρωποειδές ρομπότ θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία στα οχήματα της Tesla - αισθητήρες, κάμερες, νευρωνικά δίκτυα κ.λπ. - για αυτόνομη πλοήγηση στον έξω κόσμο.
«Φτιάχνουμε τα κομμάτια που θα ήταν χρήσιμα για ένα ανθρωποειδές ρομπότ, οπότε μάλλον θα τα καταφέρουμε.
Αν δεν το κάνουμε, κάποιος άλλος θα το κάνει - και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλές», είπε ο Musk.
"Νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύ καινοτόμο", πρόσθεσε ο Musk, υποθέτοντας ότι το ρομπότ θα μπορούσε τελικά να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου.
Αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πράγματα τόσο βασικά όσο οι δουλειές του σπιτιού, προορίζεται για «μη ασφαλή, επαναλαμβανόμενα ή βαρετά» καθήκοντα, είπε.

Φίλοι μας τα ρομπότ

Ο Musk είπε ότι ελπίζει ότι το ρομπότ δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι «δυστοπικό» και ότι μπορεί ακόμη και «να είναι φίλοι μας».
Όταν ρωτήθηκε σε μια συνάντηση ερωτήσεων σχετικά με τη δυνατότητα υπεράνθρωπης τεχνητής νοημοσύνης, ο Musk είπε ότι παρόλο που αυτό είναι ανησυχητικό, η Tesla στοχεύει να κάνει «χρήσιμη» την τεχνητή νοημοσύνη που θα χρησιμοποιηθεί «κατηγορηματικά» για τα καλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης