Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τη Wall Street, με το βλέμμα στην πανδημία - Στο +0,6% ο δείκτης Dow Jones

Κέρδη για τη Wall Street, με το βλέμμα στην πανδημία - Στο +0,6% ο δείκτης Dow Jones
Θετικά πρόσημα εμφανίζει η Wall Street μετά τη νευρικότητα των προηγούμενων ημερών
Σχετικά Άρθρα

Κέρδη σημείωσε  η Wall Street μετά τη νευρικότητα των προηγούμενων ημερών, την οποία τροφοδότησε η δημοσίευση των πρακτικών εκ μέρους της Fed.
Υπενθυμίζεται πως, στον απόηχο των πρακτικών της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας, όπου, επί της ουσίας, προαναγγέλθηκε το taper tantrum, αλλά και λόγω της ανησυχίας για την ευρύτερη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η όρεξη για ανάληψη ρίσκου έχει περιοριστεί, με επιπτώσεις στις αμερικανικές μετοχές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,65%, στις 35.120 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 «κινήθηκε» στο +0,8%, στις 4.441 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρέθηκε στο +1,1%, στις 14.714 μονάδες. 

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (+2,7%) και Home Depot (+2%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (-0,9%) και Coca ColaΕΕΕ -1,54% (-0,4%).
Χωρίς ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων σήμερα οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο «μέτωπο» της πανδημίας.
Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.
Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την επέκταση του έκτακτου lockdown, ενώ η Κίνα επέβαλε νέους περιορισμούς στο πλαίσιο της πολιτικής της για «μηδενική ανοχή».
Στο μεταξύ, νέες εξάρσεις της μετάλλαξης Δέλτα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία οδήγησαν επίσης σε αυστηρά lockdowns.
Στα εταιρικά νέα, η LumiraDx και η SPAC CA Healthcare Acquisition ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η αξία της συμφωνίας για συγχώνευσή τους προκειμένου να εισαχθεί η LumiraDx στο αμερικανικό χρηματιστήριο μειώθηκε κατά 40%, επικαλούμενες "διάφορες εκτιμήσεις", συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου περιβάλλοντος της αγοράς για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο διαγνωστικές εταιρείες και της μείωσης του όγκου των εξετάσεων για covid-19.  
Aπό την άλλη, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται και σήμερα 20 Αυγούστου πτωτικά.
Τόσο το Brent Crude όσο και το αμερικανικό αργό έχασαν έδαφος για 6η διαδοχική συνεδρίαση.
Ειδικότερα, το πετρέλαιο brent υποχώρησε κατά 1,9%, στα 65,18 δολ.
Το αμερικανικό αργό West Intermediate (WTI) σημειώνει πτώση 2,2%, στα 62,32 δολ.
Παράλληλα, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς βρίσκεται στο 1,26%.
Το νόμισμα ΗΠΑ εξακολουθεί να ενισχύεται, με τον δείκτη δολαρίου να βρίσκεται στις 93,6 μονάδες (+0,02%) 

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπιες μεταβολές καταγράφηκαν σήμερα 20/8 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,με διάχυτη την ανησυχία για την πορεία της νομισματικής πολιτικής μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Fed, καθώς ίσως αρχίσει να αποσύρει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων πριν το τέλος του έτους υπό την προϋπόθεση ότι η πορεία της οικονομίας θα εξελιχθεί όπως αναμένεται...
Επίσης έντονος είναι ο προβληματισμός από την ευρύτερη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Ειδικότερα,ο γερμανικός DAX πρόσθεσε 0,27% στις 15.808,04 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 6.626,11 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,41% στις 7.087,90 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρές απώλειες της τάξης του 0,04% στις 25.918,27 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 πρόσθεσε 0,15% στις 8.915,30 μονάδες.. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης