Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα ο χρυσός, στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Θετικά πρόσημα ο χρυσός, στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά
Θετικά πρόσημα στη συνεδρίαση της Παρασκευής 19 Αυγούστου για τον χρυσό

Με θετικά πρόσημα έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 19 Αυγούστου ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να λαμβάνει ώθηση από τις δυσοίωνες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου οι φανατικοί Ισλαμιστές Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία, αλλά και από την ευρεία διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά.
«Η κρίση στο Αφγανιστάν και οι εξελίξεις με την Covid-19 συγκρατούν τις τιμές του χρυσού», δήλωσε ο Chintan Karnani, διευθυντής ερευνών της Insignia Consultants.
«Μια επιδείνωση είτε στην κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν είτε στην πορεία της πανδημίας το Σαββατοκύριακο μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο την τιμή του χρυσού στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Ασία» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε την Παρασκευή 12 σεντς ή 0,5%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 23,11 δολάρια ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, το ασήμι υποχώρησε κατά 2,8%.
Ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,4% στα 4,14 δολάρια ανά λίβρα, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξη του 5,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης