Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Στις ανατολικές ακτές της χώρας ο κυκλώνας Grace – Ενισχύθηκε στην Κατηγορία 3

Μεξικό: Στις ανατολικές ακτές της χώρας ο κυκλώνας Grace – Ενισχύθηκε στην Κατηγορία 3
Ένας κυκλώνας κατηγορίας 3 μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε παραλιακά σπίτια και κτίρια, να ρίξει δέντρα και πινακίδες, να προκαλέσει πλημμύρες στις παράκτιες ζώνες

Στην ανατολική ακτή του Μεξικού με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 205 χιλιομέτρων την ώρα, έφτασε ο κυκλώνας Grace, ο οποίος κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε "μείζων κυκλώνας" κατηγορίας 3.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), ο κυκλώνας έφτασε στην βόρεια ακτή της πολιτείας Βερακρούς, κοντά στον δήμο Τεκολούτλα στις 09:00 ώρα Ελλάδος και πλέον, η περιοχή βρίσκεται σε συναγερμό για πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Ο κυκλώνας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να αρχίσει να χάνει την δύναμή του, ιδιαίτερα όταν φτάσει σε οροσειρές.
Ωστόσο, στην πολιτεία Βερακρούς υπάρχουν πολλοί ποταμοί, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για πλημμύρες.
Σημειώνεται ότι ένας κυκλώνας κατηγορίας 3 μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε παραλιακά σπίτια και κτίρια, να ρίξει δέντρα και πινακίδες, αλλά και να προκαλέσει πλημμύρες στις παράκτιες ζώνες, όπως διευκρίνισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μεξικανική Επιτροπή Υδάτων.

Καταφύγιο σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο

Να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο κάλεσε ο πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador τους πολίτες σε πέντε πολιτείες.
Ήδη, χιλιάδες μέλη των δυνάμεων πολιτικής προστασίας, του υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και η κρατική υπηρεσία Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρικού Ρεύματος (CFE) έχουν προετοιμαστεί, όπως δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter.
«Ζητώ από τους ανθρώπους των περιοχών Βερακρούς, Πουέμπλα, Σαν Λουίς Ποτοσί, Ταμαουλίπας και Ιντάλγο να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές σε μεγαλύτερο υψόμετρο μαζί με τους συγγενείς τους και σε καταφύγια που έχουν δημιουργηθεί», τόνισε ο πρόεδρος του Μεξικού στο μήνυμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης