Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη αναλγησία: Αφαίρεσαν από την λίστα μεταμοσχεύσεων ασθενή επειδή ήταν ανεμβολίαστος

Απίστευτη αναλγησία: Αφαίρεσαν από την λίστα μεταμοσχεύσεων ασθενή επειδή ήταν ανεμβολίαστος
Ο άτυχος ασθενής περίμενε για περισσότερο από δυόμισι χρόνια, ωστόσο οι ιατροί του Ιατρικού Κέντρου του είπαν ότι εάν αλλάξει γνώμη, δηλαδή και εμβολιαστεί, θα μπορούσε να προστεθεί ξανά στη λίστα αναμονής
Σχετικά Άρθρα

Το University of Washington Medical Center (Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον) έβγαλε έναν 64χρονο άνδρα από τη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση επειδή αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό για τον Covid-19.
Το University of Washington Medical Center αφαίρεσε τον 64χρονο ασθενή τον Frank Sam Allen από τη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
Ο άτυχος ασθενής περίμενε για περισσότερο από δυόμισι χρόνια, ωστόσο οι ιατροί του Ιατρικού Κέντρου του είπαν ότι εάν αλλάξει γνώμη, δηλαδή και εμβολιαστεί, θα μπορούσε να προστεθεί ξανά στη λίστα αναμονής για να ικανοποιήσει τις «ανησυχίες συμμόρφωσης στα περιοριστικά μέτρα»
Προφανώς και πρόκειται για μια απόφαση ντροπής, ανάλγητη και ντροπιαστική, επονείδιστη και απάνθρωπη.

Ο κατάλογος των ιατρικών προβλημάτων που λέει ότι αντιμετωπίζει ο Frank Sam Allen είναι μακρύς: παλινδρόμηση μιτροειδούς βαλβίδας, παλινδρόμηση τριγλώχινας βαλβίδας, παλινδρόμηση αορτικής βαλβίδας, ανευρυσμός θωρακικής αορτής και διασταλμένη μυοκαρδιοπάθεια.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δυσκολεύει να αναπνεύσει κάτι που έπαιξε ρόλο στο να μην φοράει μάσκα.
Προηγουμένως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και λέει ότι η καρδιά του υπέστη βλάβη κατά τη διαδικασία της επέμβασης.
Σύμφωνα με τον Allen, ένας γιατρός διαφώνησε μαζί του στην χρήση μάσκας.
«Ο καρδιολόγος με κάλεσε και είχαμε μια συζήτηση, και με ενημέρωσε ότι «θα πρέπει να κάνεις εμβόλιο για να κάνεις μεταμόσχευση».
Και είπα, «αυτό είναι είδηση για μένα, κανείς δεν μου το είπε ποτέ πριν».
Και λέει, «ναι, αυτή είναι η πολιτική μας» ωστόσο ο ίδιος αργότερα είπε στον καρδιολόγο ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο.
Λίγες ημέρες αργότερα, λέει ότι έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2021 που τον ενημέρωνε ότι είχε αποσυρθεί από τη λίστα αναμονής του United Network for Organ Sharing (UNOS) για μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο Frank Sam Allen έστειλε μια επιστολή στην UW Medicine ως απάντηση γράφοντας «καταλαβαίνω ότι οι επιλογές μου έχουν επιπτώσεις.
Απογοητεύομαι περισσότερο, όχι με την απόφασή σας να με διαγράψετε από τη λίστα, αφαιρώντας έτσι μια ευκαιρία να ζήσω τη ζωή μου σε σχεδόν φυσιολογικό επίπεδο, αλλά από την έλλειψη επιστημονικής λογικής που υπαγορεύει την πολιτική» σας».
Στην επιστολή σημείωσε τις παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο.
«Ως άτομο που έχω ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα στο UW Medicine ως ασθενής με καρδιακή ανεπάρκεια, μου λένε ότι δεν μπορώ να φροντίσω την κατάστασή μου αν δεν κάνω μια ένεση που έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρδιακά προβλήματα» έγραψε ο Frank Sam Allen.

Η νέα απάντηση

Σε απάντηση στην επιστολή το UW Medicine επισήμανε ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση εάν αλλάξετε γνώμη (δηλαδή εάν εμβολιαστείτε)»

Και δεύτερο κρούσμα…

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος ασθενής που ήταν διστακτικός με τα εμβόλια, ο Derek Kovic, τόνισε ότι ενημερώθηκε ότι θα χρειαζόταν επίσης να εμβολιαστεί πριν προλάβει να λάβει την απαραίτητη μεταμόσχευση ήπατος.
Όταν ζητήθηκε να δοθούν εξηγήσεις η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Suzan Gregg είπε ότι απλώς «συνέστησαν να εμβολιαστούν όλοι οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση κατά του COVID-19».
Αφού πιέστηκε για το ζήτημα, η Gregg επισήμανε «οι γιατροί μας αποφασίζουν σχετικά με τις συστάσεις και τις απαιτήσεις εμβολίου, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού COVID-19, με βάση τους παράγοντες κινδύνου του κάθε ασθενούς και τον βαθμό ανοσοκαταστολής που θα βιώσουν»
frank.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης